APRANAX 275 mg 10 tablet Kontrendikasyonları

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apranax Kontrendikasyonları, Apranax Sakıncaları, Apranax etkileri, Apranax alerji, Apranax kullanım alanları, Apranax zararları, Apranax belirtileri, Apranax kullanım süresi, Apranax kullanım şekli, Apranax etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Naproksen sodyuma aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda APRANAX kontrendikedir.

Aspirin veya diğer NSAİİ’lerin alımı sonucunda astım, ürtiker veya alerjik tipte reaksiyon görülen hastalara kullanılmamalıdır. Bu tür hastalarda NSAİİ’ye bağlı şiddetli, nadiren ölümcül olan, anafilaksi benzeri reaksiyonlar bildirilmiştir. (Bakınız, bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri)

APRANAX, koroner arter by-pass greft (KABG) cerrahisinde, peri-operatif ağrı tedavisinde kontrendikedir. (bakınız, bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri) APRANAX, daha önceki NSAİ ilaç tedavisi ile ilişkili olarak geçirilmiş veya halen aktif gastrointestinal kanama veya perforasyonu olan hastalarda, aktif veya geçirilmiş tekrarlayan peptik ülser/hemorajisi olan hastalarda (iki veya daha fazla kez, ayrı ayrı kanıtlanmış ülser veya kanama) kontrendikedir.

Şiddetli renal, hepatik yetmezlik ya da şiddetli kalp yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır.

Gebeliğin son trimesterinde kontrendikedir.