APRALJIN FORTE 550 mg 10 film tablet Kontrendikasyonları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apraljin Kontrendikasyonları, Apraljin Sakıncaları, Apraljin etkileri, Apraljin alerji, Apraljin kullanım alanları, Apraljin zararları, Apraljin belirtileri, Apraljin kullanım süresi, Apraljin kullanım şekli, Apraljin etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

APRALJİN FORTE, naproksen veya naproksen sodyum içeren reçeteli ve reçetesiz satılan ürünlere karşı alerjik reaksiyonları olan hastalarda kontrendikedir. Ayrıca asetilsalisilik asit veya diğer nonsteroidal antiinflamatuvar/analjezik ilaçların astım sendromu, rinit ve nazal polip oluşturduğu hastalarda da kontrendikedir. Her iki tip reaksiyon da ölümcül olabilir. Bu tür hastalarda naproksene karşı anafilaksi benzeri ciddi reaksiyonlar bildirilmiştir.

APRALJİN FORTE, daha önceki NSAİ ilaç tedavisi ile ilişkili olarak geçirilmiş veya halen aktif gastrointestinal kanama veya perforasyonu olan hastalarda, aktif veya geçirilmiş tekrarlayan peptik ülser/hemorajisi olan hastalarda (iki veya daha fazla kez, ayrı ayrı kanıtlanmış ülser veya kanama) kontrendikedir.

Şiddetli renal, hepatik yetmezlik ya da şiddetli kalp yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır. Koroner arter bypass cerrahisi öncesi ve sonrası kullanılmamalıdır.