ANTI-POTASIUM 20 granül poşet Yan Etkileri

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Potasium yan etkileri, Anti Potasium etkileri, Anti Potasium zararları, Anti Potasium belirtileri, Anti Potasium uyarılar, Anti Potasium önlemler, Anti Potasium kilo aldırırmı, Anti Potasium zayıflatırmı, Anti Potasium zehirlenmesi, Anti Potasium cinsellik, Anti Potasium sorunlar, Anti Potasium uykusuzluk, Anti Potasium bağımlılık, Anti Potasium bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan Etkiler

Tüm ilaçlarda olduğu gibi, ANTI-POTASIUM'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdaki yan etkiler ilacın özelliğine bağlı olarak kan potasyum seviyesinin normalin altına düşmesi ve kan kalsiyum seviyesinin yüksek olmasına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Seyrek: Bulantı, kusma, kabızlık, mide tahrişi, iştahsızlık ve isha1.

Çok seyrek: Bağırsak tıkanması.

Çocuklarda makat yoluyla uygulama sonrası dışkı birikmesi, oral uygulamadan sonra sindirim sisteminde kitle oluşumu görebilir.

Bilinmiyor: Kanda potasyum azlığı veya kalsiyum fazlalığı, granül parçalarının solunması nedeniyle akut bronşit ve/veya zatürre, bağırsak delinmesine neden olan sindirim siteminde yara oluşumu veya doku ölümü

Yan etkilerin raporlanması

Uygun bir moniterizasyon ile yan etkiler oldukça nadirdir. Ara sıra bulantı ve kusma rapor edilmektedir. Bazen konstipasyon ortaya çıkabilir. Bu aynı miktarda sorbitol alınarak önlenebilir. Hipokalemi (serum potasyum seviyesinin 4.1 mmol/L altına düşmesi) oluşumunu önlemek için serum potasyum seviyesinin günlük takibi önerilmektedir. Uzun dönemli tedavi durumunda veya yüksek kalsiyumlu diyet alınması veya kalsiyum içeren diğer ilaçların alınması durumunda yüksek serum kalsiyum (hiperkalsemi) riski nedeniyle hasta kontrol altında tutulmalıdır. Bu nedenle serum kalsiyum seviyesinin de düzenli olarak kontrolü gereklidir (normal serum kalsiyum seviyesi 2.1 – 2.8 mmol/L’dir ).