ANTI-FOSFAT CC 500 mg 180 tablet Gebelik

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Fosfat gebelik kategorisi B'dir. Anti Fosfat hamilelik kategorisi, Anti Fosfat gebelik kategorisi, Anti Fosfat emzirme, Anti Fosfat anne sütüne geçer mi, Anti Fosfat laktasyon, Anti Fosfat hamilelerde kullanımı, Anti Fosfat ve bebek, Anti Fosfat kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

da kullammı Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyel bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İyi yönetilmiş epidemiyolojik çalışmalar kalsiyum karbonatın gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Kalsiyum karbonat çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanılabilir.

Gebelik dönemi:

İyi yönetilmiş epidemiyolojik çalışmalar kalsiyum karbonatın gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir.

Diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi gebelik döneminde özellikle ilk 3 ayında kullanımı önerilmemektedir. Bütün ilaçlarda olduğu gibi bu dönemde herhangi bir ilaç kullanımı fayda/risk ilişkisinin iyice değerlendirildiği doktor kararı iledir.

Laktasyon dönemi:

Kalsiyum karbonat anne sütü ile atılmaktadır. Ancak, Kalsiyum karbonat’m tüm dozlarında, emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. ANTI-FOSFAT CC emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Üreme yeteneğine bilinen bir etkisi bulunmamaktadır.