ANTAX 750 mg oral toz içeren 90 saşe Kullananlar

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.ANTAX kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ANTAX'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Lantanyum karbonat oktahidrat’a veya ANTAX’ın bileşimindeki herhangi bir yardımcı maddeye karşı alerjiniz (aşırı duyarlılık) varsa,
  • Eğer kanınızdaki fosfat seviyesi düşükse (hipofosfatemi).
  • ANTAX'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

    Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizde varsa veya geçmişte yaşamış iseniz, ANTAX tedavisinden önce doktorunuza söyleyiniz:

  • mide ülseri
  • iltihaplı bağırsak hastalıkları (ülseratif kolit veya Crohn hastalığı)
  • bağırsak tıkanması
  • karaciğer veya böbrek fonksiyonlarında azalma
  • Eğer böbrek fonksiyonlarınız azalmış ise doktorunuz zaman zaman kanınızdaki kalsiyum seviyesini kontrol etmeye karar verebilir. Eğer kanınızdaki kalsiyum seviyesi düşükse, bu durumda size ilave kalsiyum verilebilir.

    Eğer önceden karın ameliyatı veya karın/bağırsak enfeksiyonu veya iltihabı (peritonit) geçirdiyseniz doktorunuzu bilgilendiriniz.

    Röntgen çektirmeniz gerekiyorsa, sonuçları etkileyebileceği için lütfen doktorunuza ANTAX kullanmakta olduğunuzu söyleyiniz.

    Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız

    ANTAX'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    ANTAX yemekler ile birlikte veya yemeklerden hemen sonra alınmalıdır. ANTAX, az miktarda yumuşak yiyeceklerin içine karıştırılır (öm. elma püresi veya benzeri) ve yutulur. İlave sıvı gerekli değildir.

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    ANTAX gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Eğer hamile iseniz veya hamile olma ihtimaliniz varsa ANTAX kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    İlacın anne sütü ile çocuğa geçip geçmediği bilinmediğinden ANTAX kullanırken emzirmemelisiniz. Eğer emziriyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Araç ve makina kullanımı

    Sersemlik ve baş dönmesi lantanyum kullanan hastalar tarafından bildirilen yaygın olmayan yan etkilerdir. Eğer bu yan etkileri yaşarsanız araç veya makine kullanma yeteneğiniz etkilenebilir.

    ANTAX'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    ANTAX glukoz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı toleransınız olmadığı söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    ANTAX bazı ilaçların sindirim kanalınızdan emilimini etkileyebilir. Eğer klorokin (romatizma ve sıtma için), ketokonazol (mantar enfeksiyonları için), tetrasiklin veya doksisiklin antibiyotikleri kullanıyorsanız, bu ilaçlar ANTAX alınmasından 2 saat önce veya sonrasına kadar alınmamalıdır.

    ANTAX alınmasından 2 saat öncesine veya 4 saat sonrasına kadar oral floksasin antibiyotiklerinin (siprofloksasin dahil) alınması önerilmemektedir.

    Eğer levotiroksin (azalmış tiroid aktivitesi için) kullanıyorsanız, bu ilaç ANTAX alınmasından 2 saat önce veya sonrasında alınmamalıdır. Doktorunuz kanınızdaki tiroid uyarıcı hormon (TSH) seviyelerini daha yakından takip etmek isteyebilir.