ANTAX 500 mg oral toz içeren 90 saşe Kullanımı

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.ANTAX nasıl kullanılır ?

ANTAX’ı her zaman doktorunuzun söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza muhakkak danışmaksınız.

ANTAX yemekler ile birlikte veya yemeklerden hemen sonra alınmalıdır. ANTAX, az miktarda yumuşak yiyeceklerin içine karıştırılır (öm. elma püresi veya benzeri) ve yutulur. İlave sıvı gerekli değildir.

Saşeyi, kullanmadan hemen önce açın. Saşenin tüm içeriğini, 1-2 kaşık yumuşak yiyecek içine karıştırın. Tüm dozun yiyecek ile karıştığına emin olun. Toz/yiyecek karışımını hazırlandıktan hemen sonra tüketmeye dikkat edin (15 dk. içinde). Toz/yiyecek karışımını daha sonra kullanmak üzere saklamayın.

Doktorunuz her bir öğün ile kaç saşe almanız gerektiğini size söyleyecektir (günlük dozunuz öğünler arasında bölünebilir). Aldığınız saşe sayısı aşağıdakilere bağlıdır:

  • Diyetiniz (yediğiniz yiyeceklerdeki fosfat miktarı)
  • Kandaki fosfat seviyeniz
  • ANTAX Oral Toz’a başlamadan önce doktorunuz doğru dozu bulabilmek için size ANTAX Çiğneme Tableti kullandırmış olabilir. ANTAX Çiğneme Tableti’nin, küçük doz artışlarına izin verecek şekilde farklı dozları mevcuttur. Başlangıç ANTAX Çiğneme Tableti günlük dozu genellikle her bir öğün ile 1 tablettir (günde 3 tablet). ANTAX Oral Toz İçeren Saşe için günlük doz, günde 3 defa yemek zamanı 500, 750 veya 1000 mg olabilir. Her 2-3 haftada bir doktorunuz kanınızdaki fosfat seviyesini kontrol edecektir. Doktorunuz kanınızdaki fosfat seviyesi istenilen seviyeye ulaşana kadar dozunuzu artırabilir.

    Lantanyum bağırsaklarda yiyeceklerle alman fosfata bağlanarak etkisini gösterir. ANTAX’ı her bir öğünde almak çok önemlidir. Eğer diyetinizi değiştirirseniz doktorunuz ile temasa geçiniz çünkü ilave ANTAX almanız gerekebilir. Doktorunuz bu durumda ne yapmanız gerektiğini size söyleyecektir.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla ANTAX kullanırsanız

    ANTAX’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    Doz aşımı semptomları mide bulantısı ve baş ağrısıdır.

    ANTAX'i kullanmayı unuttuysanız

    ANTAX’ı her bir öğünde almak çok önemlidir.