ANTAX 1000 mg 90 çiğneme tableti Dozu

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Antax dozu, Antax dozaj, Antax doz aşımı, Antax uygulama, Antax kullanım şekli, Antax kullanımı, Antax kullanım süresi, Antax açmı tokmu, Antax nedir, Antax ne için kullanılır, Antax nasıl kullanılır, Antax faydaları, Antax etkileri, Antax günde kaç kez, Antax sabah mı akşam mı, Antax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler ve Yaşlılar (65 yaş üstü)

ANTAX bölünmüş dozlar halinde yemekler ile birlikte veya yemeklerden hemen sonra alınmalıdır. Hastalar fosfat ve sıvı aliminin kontrolü için önerilen diyetlere uymalıdırlar.ANTAX çiğneme tableti olarak sunulmaktadır, böylece ilave sıvı alımı ihtiyacı daönlenmektedir. Serum fosfat seviyeleri takip edilmelidir ve istenilen serum fosfat seviyesineulaşılana kadar ANTAX dozu her 2-3 haftada bir ayarlanmalıdır. Daha sonra hasta düzenliolarak takip edilmelidir.

Serum fosfat seviyelerinin kontrolü günlük 750 mg’dan başlayan dozlar ile sağlanmıştır. Sınırlı sayıda hasta ile yapılan klinik çalışmalarda maksimum doz 3750 mg olarakbelirtilmiştir. Lantanyum tedavisine yanıt veren hastalar genellikle günlük 1500-3000 mg’lıklantanyum dozları ile istenilen serum fosfat seviyelerine ulaşırlar.

Uygulama şekli:

ANTAX oral uygulama içindir.

Tabletler çiğnenmelidir ve bütün olarak yutulmamalıdır. Çiğnemeye yardımcı olmak için tabletler kırılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliğinin lantanyum farmakokinetiği üzerine olan etkisi değerlendirilmemiştir. Etki mekanizması ve karaciğerden metabolize olmaması nedeniyle karaciğer yetmezliğindedoz ayarlaması yapılmamalıdır, fakat hastalar dikkatli takip edilmelidir (bkz. bölüm 4.4 ve5.2).

Pediyatrik popülasyon:

Lantanyum’un 18 yaşın altındaki hastalarda güvenliliği ve etkililiği belirlenmemiştir (bkz. bölüm 4.4).

Doz aşımı ve tedavisi

Bildirilen doz aşımı vakası yoktur. Faz I çalışmaları sırasında sağlıklı gönüllülere uygulanan en yüksek günlük lantanyum dozu 3 gün verilen 4718 mg’dir. Advers etkiler hafıf-ortaşiddettedir ve bulantı ve baş ağrısını içerir.