ANTABUSE 500 mg 25 tablet Kullanımı

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.ANTABUSE nasıl kullanılır ?

ANTABUS’u her zaman doktorunuzun anlattığı şekilde alınız. Eğer emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz. Tedavi için uygun olup olmadığınızın anlaşılması için ANTABUS’a başlamadan önce genel kontrolden geçmeniz tavsiye edilmektedir.

ANTABUS tedavisi genellikle hastanede veya özel bir klinikte başlatılır. ilk dozu almadan önceki en az 24 saat boyunca alkol almamanız önemlidir.

3/6

Yetişkin ve yaşlı hastalarda tedaviye, 1-2 hafta boyunca, her sabah, günde maksimum 1 tablet (500 mg) alınarak başlanır, daha sonra doz günde 250 mg’a düşürülür. Eğer uyuşukluk oluşursa, doz akşamları da alınabilir. İdame günlük doz, 125-500 mg aralığında değişebilir fakat, 500 mg’ı aşmamalıdır. Doktorunuzun aksini söylemedikçe 6 aydan daha uzun süre kullanmayınız.

Uygulama yolu ve metodu

ANT ABUS sadece ağızdan kullanım içindir.

Tabletleri su ile yutunuz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı:

ANTABUS’un yaşlılarda kullanımı konusunda bilgi bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Eğer ANTABUS’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ANTABUSE kullanırsanız

ANTABUS’tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Eğer siz (ya da bir başkası) aynı anda birden fazla tablet yuttuysanız, veya bir çocuğun yutmuş olabileceğini düşünüyorsanız, en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz veya derhal doktorunuza durumu anlatınız. Doz aşımı; bulantı veya kusma, mide ağrısı, ishal, uyuşukluk, zihinsel hastalık, yorgunluk, kalbin hızlı atması, yüksek vücut sıcaklığı, düşük tansiyon, kas kontrolünü kaybetme, kan şekerinde yükselme, kanda değişiklik (kan testlerinde görülür) belirtilerini kapsar. Ciddi durumlar koma, nöbet veya ölümle sonuçlanabilir.

ANTABUSE'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Bir dozu almayı unutursanız ve dozu almayı unuttuğunuzu 12 saat içinde hatırlamazsanız, bu dozu almayınız.

ANTABUSE ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler