ANPEKS MR 35 mg film kaplı modiye salım tablet Uyarılar

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anpeks uyarılar, Anpeks zararları, Anpeks önlemler, Anpeks riskler, Anpeks yan etkisi, Anpeks alerji, Anpeks alkol, Anpeks hamileler, Anpeks emzirme, Anpeks araç kullanımı, Anpeks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bu ilaç genellikle emzirme sırasında önerilmemektedir (bkz. Bölüm 4.6).

Bu ilaç başlamış olan anjina ataklan için iyileştirici bir tedavi değildir ve unstabil anjina veya miyokart infarktüsün başlangıç tedavisinde endike değildir. Hastane öncesi safhada veyahospitalizasyonun ilk günlerinde kullanılmamalıdır.

Anjina atağı olaylarında, koroner arter hastalığı tekrar değerlendirilmeli ve tedavinin adaptasyonu düşünülmelidir (tıbbi tedavi ve muhtemel revaskülarizasyon).

Trimetazidin, titreme, akinezi, hipertoni gibi Parkinson hastalığı semptomlanna sebep olabilir veya bu semptomlan kötüleştirebilir. Bu durum, özellikle de yaşlı hastalarda düzenli birşekilde araştınlmalıdır. Şüpheli durumlarda hastalar uygun incelemelerin yapılması için birnöroloji uzmanına yönlendirilmelidir.

Parkinson belirtileri, huzursuz bacak sendromu, titremeler ve yürüme dengesizliği gibi hareket bozukluklarının başlaması durumunda ANPEKS MR aliminin kesinlikle durdurulması gerekir.

Bu vakaların görülme sıklığı düşük olup, tedavi kesildikten sonra geri döndürülebilir. Eğer ilacın kesilmesinden 4 ay sonra Parkinson benzeri belirtiler devam ederse, bir nöroloji uzmanınıngörüşü alınmalıdır.

Özellikle antihipertansif tedavi alan hastalarda yürüme dengesizliğine ve hipotansiyona bağlı düşmeler oluşabilir (bakınız bölüm 4.8).

İlaca maruziyetin artması beklenilen aşağıdaki durumlarda ANPEKS MR dikkatli reçete edilmelidir:

- Orta derecede böbrek yetmezliği (bakınız 4.2 ve 5.2),

- 75 yaşın üzerinde olan yaşlı hastalarda (bakınız 4.2).

ANPEKS, laktoz monohidrat içerir. Sonuç olarak nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Trimetazidin, klinik çalışmalarda hemodinamik etkiler göstermemiştir ancak pazarlama sonrası deneyimlerde, araç ve makine kullanma kapasitesini etkileyebilecek baş dönmesi ve uyuşuklukvakaları gözlenmiştir (bkz. bölüm 4.8). Bu nedenle araç ve makine kullanırken dikkatli olunmasıönerilir.