ANPEKS MR 35 mg film kaplı modiye salım tablet Dozu

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anpeks dozu, Anpeks dozaj, Anpeks doz aşımı, Anpeks uygulama, Anpeks kullanım şekli, Anpeks kullanımı, Anpeks kullanım süresi, Anpeks açmı tokmu, Anpeks nedir, Anpeks ne için kullanılır, Anpeks nasıl kullanılır, Anpeks faydaları, Anpeks etkileri, Anpeks günde kaç kez, Anpeks sabah mı akşam mı, Anpeks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Sabah ve akşam yemeklerle birlikte 1 tablet.

3 aylık tedaviden sonra tedavinin yaran yeniden değerlendirilmeli, tedaviden cevap alınmama durumunda ilaca devam edilmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 30-60 ml/dak) (bakınız 4.4 ve 5.2), tavsiye edilen doz sabah kahvaltıyla günde bir tablettir (1x35 mg).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşa bağlı olarak böbrek fonksiyonlannda azalma olabilir. Bu durum yaşlı hastalarda trimetazidin’e maruziyeti artırabilir (bakınız 5.2). Orta derecede böbrek yetmezliği olanhastalarda (kreatinin klerensi 30-60 ml/dak), tavsiye edilen doz sabah kahvaltıyla günde birtablettir (1 x 35 mg).

Yaşlı hastalarda doz ayarlaması dikkatli yapılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

18 yaşın altındaki çocuklarda Trimetazidin’in güvenliliği ve etkililiği incelenmemiştir.

Veri yoktur. Bu yaş grubunda kullanımı önerilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Bugüne dek bildirilmemiş olmakla beraber, trimetazidin’in yanlışlıkla aşın alınması durumunda uygun sürelerde mide lavajı, gerekirse semptomatik tedavi uygulanmalıdır.