ANEXATE 0.5 mg 5 ampül Uyarılar

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anexate uyarılar, Anexate zararları, Anexate önlemler, Anexate riskler, Anexate yan etkisi, Anexate alerji, Anexate alkol, Anexate hamileler, Anexate emzirme, Anexate araç kullanımı, Anexate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Birçok ilacın bir arada yüksek doz alınmasında Anexate kullanılırken özellikle siklik antidepresanlar gibi yüksek dozda alınan diğer ilaçların konvülsiyon, kardiyak disritmi gibi toksik etkileri benzodiazepinlerin etkilerinin geri dönüşümü sırasında ortaya çıkabileceğinden dolayı özel dikkat gerektirir. Benzodiazepinlerin etkisinin geri döndürülmesi için Anexate uygulanan hastalar doz ve etki süresine bağlı olarak, resedasyon, solunum depresyonu veya diğer rezidüel benzodiazepinlerin etkileri için uygun bir süre izlenmelidirler. Anexate nöromusküler ajanlarla birlikte kullanılıyorsa, nöromusküler blokajın etkisi tamamen ortadan kalkmadan uygulanmamalıdır. Anexate benzodiazepin alan hastalarda konvülsiyonları uyaracağı veya serebral kan akımını değiştireceği düşünülerek kafa travmalı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Uzun süreli ve/veya yüksek doz benzodiazepin alıp Anexate uygulamasından herhangi bir zaman önce birkaç hafta içinde, kesilmiş hastalarda ajitasyon, anksiyete, emosyonel dengesizlik gibi yoksunluk semptomları veya hafif konfüzyon ve sensoriyel çarpıklıklar meydana getirebileceğinden hızlı enjeksiyonundan kaçınılmalıdır (Bkz. Kullanım Şekli ve Dozu bölümüne bakınız). Anexate benzodiazepin bağımlılığı veya uzamış benzodiazepin yoksunluk sendromlarının tedavisinde önerilmemektedir. Bir yaşın altındaki çocuklarda şuurlu sedasyonun geri döndürülmesinde, çocuklarda aşırı dozaj tedavisinde, yenidoğan resüsitasyonunda ve genel anestezi endüksiyonunda uygulanmış benzodiazepinlerin sedatif etkilerinin geri döndürülmesinde dikkatle kullanılmalıdır.

Araç ve Makine Kullanımı Üzerine Etkisi

İntravenöz Anexate uygulamasının ardından hastaların uyanık ve bilinçli olmalarına karşın, önceden alınmış olan benzodiazepinin etkisi geri dönebileceğinden, hastalar uygulamadan sonraki 24 saat süresince tam bir zihinsel uyanıklık gerektiren tehlikeli işlere (tehlikeli bir makineyi işletmek ya da motorlu araç kullanmak gibi) girişmemeleri konusunda uyarılmalıdırlar.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı

Gebelik kategorisi: