AMPISINA 250 mg 1 flakon Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ampisina endikasyonları, Ampisina tedavisi, Ampisina ne işe yarar, Ampisina neye yarar, Ampisina ne için kullanılır, Ampisina nedir, Ampisina faydaları, Ampisina ne ilacı, Ampisina ne zaman kullanılır, Ampisina kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

AMPİSİNA enjektabl ampisiline duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu akut ve kronik bronşit, pnömoni, sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi solunum yolları enfeksiyonları; sistit,üretrit, piyelonefrit, prostatit, gonore, septik abortus ve puerperal enfeksiyonlar gibi ürojenitalenfeksiyonlar; enterit, kolanjit, enterokolit gibi gastrointestinal enfeksiyonlar; flebit, abse,erizipel, impetigo ve enfekte akne gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ile septisemi vebakteriyel menenjit tedavisinde endikedir. Patojen mikro-organizmaların ampisilineduyarlılığının belirlenmesinde gerekli bakteriyolojik incelemeler yapılmalı ve gerektiğindeenfeksiyon yerine göre cerrahi müdahale yapılmalıdır.

Yaralara ekstraperitoneal ampisilin uygulaması, abdominal cerrahi sonrası enfeksiyonunu önlemek için kullanılabilir. Oral dozajın uygun olmadığı durumlarda parenteral kullanımendikedir.