AMOKSINA 500 mg 16 tablet Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amoksina endikasyonları, Amoksina tedavisi, Amoksina ne işe yarar, Amoksina neye yarar, Amoksina ne için kullanılır, Amoksina nedir, Amoksina faydaları, Amoksina ne ilacı, Amoksina ne zaman kullanılır, Amoksina kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

AMOKSİNA 500 mg Tablet, duyarlı bakterilerin etken olduğu aşağıdaki enfeksiyonların

tedavisinde endikedir:

• Üst solunum yolu enfeksiyonları; tonsilit, orta kulak iltihabı, sinüzit, farenjit vb. (A grububeta-hemolitik streptokokların, hassas olan stafilokok türleri ile S. pneumoniae ve hassasolan H. influenza türleri ile gelişenler)

• Alt solunum yolu enfeksiyonları; akut ve kronik bronşit, kronik bronşial sepsis, lober vebronkopnömoni (Streptococcus türleri. (sadece a- ve P-hemolitik suşlar), S. pneumoniae,Staphylococcus türleri veya H. İnfluenzae ile gelişenler)

• Ürogenital sistem enfeksiyonları; sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperalenfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit vb (E. coli, P. mirabilis, veya E. Faecalisile gelişenler)

Deri-yumuşak doku enfeksiyonları; impetigo, selülit, apse, erizipel, akne (Streptococcustürleri. (sadece a- ve P-hemolitik suşlar), Staphylococcus türleri)

• Akut komplikasyonsuz gonore, (ano-genital ve üretral enfeksiyonlar) - N. gonorrhoeaenedenli (erkekler ve kadınlarda).

Duodenal ülser rekürrensi riskini azaltmak için Helicobacter pylori eradikasyonuamacıyla, H. Pylori’ye etkin olan en az bir diğer ajan ile kombine kullanılabilir. (İkilitedavide lansoprazol veya omeprazol ile üçlü tedavide klaritromisin + lansoprazol (veyaomeprazol) ile birlikte kullanılır).

• Bakteriyel endokardit profilaksisi

• Peritonit, tifoid, paratifoid ateş, diş abseleri gibi enfeksiyonlarda da kullanılabilir.

Yukarıdaki endikasyonlardan bazılarında tedaviye parenteral amoksisilin ile başlanması tercih edilebilir.

İlaca dirençli bakteri gelişiminin azaltılması ve AMOKSİNA’nın ve diğer antibakteriyel ilaçların etkinliklerinin sürdürülebilmesi için AMOKSİNA sadece duyarlı olduğu kanıtlanmışveya duyarlı olduğundan kuvvetle şüphe edilen bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlardakullanılmalıdır.

Kültür ve duyarlılık testleri bulunmakta ise, antibakteriyel tedavinin seçilmesinde ve değiştirilmesinde bu testlerin sonuçlarından yararlanılmalıdır. Bu tür verilerin bulunmamasıdurumunda, yerel epidemiyolojik ve duyarlılık paternleri ampirik tedavi seçimine katkıdabulunabilir.

Gerektiğinde uygun görülen cerrahi müdahaleler de uygulanmalıdır.