AMOKSILAV BID pediatrik süspansiyon hazırlamak için toz Nedir

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amoksilav Pediatrik nedir, Amoksilav Pediatrik ne için kullanılır, Amoksilav Pediatrik ne ilacı, Amoksilav Pediatrik neye yarar, Amoksilav Pediatrik ne işe yarar, Amoksilav Pediatrik neye iyi gelir, Amoksilav Pediatrik kullananlar, Amoksilav Pediatrik kullanımı, Amoksilav Pediatrik uygulama, Amoksilav Pediatrik etkileri, Amoksilav Pediatrik faydaları bilgilerini içerir.

2.AMOKSILAV BID nedir ve ne için kullanılır?

AMOKSİLAV, enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir ve enfeksiyona neden olan bakterileri öldürerek işlev görür. Amoksisilin (amoksisilin trihidrat olarak) adı verilen bir penisilin ve amoksisilinin inaktive olmasını engelleyerek işlev gören klavulanik asit (potasyum klavulanat olarak) olmak üzere iki etkin bileşen içerir.

AMOKSİLAV sarımsı beyaz kristalize toz görünüşlüdür. 14 g toz, 70 mİ işaretli bal renkli cam şişede ambalajlanmıştır. Beraberinde 5 ml’lik bir ölçek bulunur.

AMOKSİLAV, aşağıdaki durumlarda duyarlı organizmaların neden olduğu bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

• Tekrarlayan bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları

  • Kronik bronşit alevlenmeleri, akciğer iltihabı gibi alt solunum yolu enfeksiyonları
  • İdrar yolu iltihabı, üretra iltihabı, böbreklerin bakteriyel iltihabı gibi üreme organları ve idrar yollan ile ilgili enfeksiyonlar
  • Bağ dokusu iltihabı (selülit), hayvan ısırmalan gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan
  • Diş abseleri gibi diş ve dişeti ile ilgili enfeksiyonlar