AMLOHEX 5 mg 30 tablet Dozu

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amlohex dozu, Amlohex dozaj, Amlohex doz aşımı, Amlohex uygulama, Amlohex kullanım şekli, Amlohex kullanımı, Amlohex kullanım süresi, Amlohex açmı tokmu, Amlohex nedir, Amlohex ne için kullanılır, Amlohex nasıl kullanılır, Amlohex faydaları, Amlohex etkileri, Amlohex günde kaç kez, Amlohex sabah mı akşam mı, Amlohex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Hipertansiyon ve anjina için mutad başlangıç dozu günde bir defa 5 mg AMLOHEX’dir ve hastanın kişisel cevabma bağlı olarak, doz maksimum 10 mg’a artırılabilir.

Hipertansif hastalarda AMLOHEX; tiyazid diüretikleri, alfa blokörler, beta blokörler veya bir anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü ile kombine olarak kullanılmıştır.AMLOHEX, anjinası olan ancak nitratlar ve/veya diğer uygun beta blokör dozlarına cevapvermeyen hastalarda monoterapi veya diğer antianjinal ilaçlarla kombine olarakkullanılabilir.

AMLOHEX ile beraber tiazid diüretiklerin, beta blokörlerin ve anjiotensin dönüştürücü enzim inhibitörlerinin kullanıldığı hallerde AMLOHEX dozunun ayarlanması gerekmez.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ila orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalar için doz önerisi oluşturulmamıştır; bu nedenle doz seçimi dikkatle yapılmalıdır ve dozlama aralığının en düşük dozu ilebaşlanmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2). Şiddetli karaciğer yetmezliğinde amlodipinfarmakokinetiği çalışılmamıştır. Amlodipin kullanımına en düşük doz ile başlanmalıdır veşiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda yavaş yavaş doz arttın İmalıdır.

Böbrek yetmezliği:

AMLOHEX bu hastalarda normal dozlarda kullanılabilir. Amlodipin plazma konsantrasyon değişiklikleri, böbrek yetmezliğinin derecesi ile ilişkili değildir. Amlodipindiyalize edilemez.

Pediyatrik popülasyon:

6-17 yaşlar arasındaki pediyatrik hipertansif hastalarda önerilen antihipertansif oral doz başlangıç dozu olarak günde bir kez 2.5-5 mg’dır. Dört hafta sonra hedeflenen kanbasmcına ulaşılamazsa doz, günde 5 mg’a çıkarılabilir. Günde 5 mg’ın üzerindeki dozlarpediyatrik hastalarda incelenmemiştir (bkz. bölüm 5.1 ve 5.2). Bu ilaç ile amlodipinin2.5 mg dozda uygulanması mümkün değildir.

Amlodipinin 6 yaşın altındaki hastalarda kan basıncı üzerine etkisi bilinmemektedir. Geriyatrik popülasyon:

AMLOHEX, yaşlı veya genç hipertansif hastalarda benzer dozlarda kullanıldığında eşit derecede iyi tolere edilmiştir. Dolayısıyla yaşlılarda normal doz uygulamaları tavsiyeedilmektedir; fakat doz arttınmı dikkatle yapılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda bilinçli doz aşımına dair deneyim sınırlıdır.

Semptomlar

Mevcut veriler, yüksek miktarlardaki doz aşımının aşın periferik vazodilatasyona ve muhtemel refleks taşikardiye yol açabileceğini düşündürmektedir. Belirgin ve muhtemelenuzun süreli sistemik hipotansiyon ile başlayıp, ölümle sonuçlanan şoka uzanan birkaç vakada rapor edilmiştir.

Amlodipin doz aşımına bağlı klinik olarak anlamlı hipotansiyonda kalp ve solunum fonksiyonlarının sık izlenmesi, ekstremitelerin yükseğe kaldırılması, dolaşımdaki sıvıhacmi ve atılan idrar hacminin kontrolü dahil olmak üzere aktif kardiyovasküler desteksağlanması gerekir.

Vasküler tonus ve kan basıncım düzeltmek için, kullanımına ait bir kontrendikasyon bulunmaması şartıyla bir vazokonstriktör yararlı olabilir. İntravenöz kalsiyum glukonat,kalsiyum kanal blokajı etkilerini gidermede faydalı olabilir.

Bazı durumlarda gastrik lavaj yararlı olabilir. Sağlıklı gönüllülere, oral 10 mg amlodipin aliminin hemen ardından veya 2 saat sonrasına kadar aktif kömür verildiğinde, amlodipinemiliminde anlamlı bir azalma meydana gelmiştir.

Amlodipin yüksek oranda proteine bağlı olduğu için diyaliz muhtemelen yararlı olmayacaktır.