AMLOHEX 5 mg 20 tablet Uyarılar

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amlohex uyarılar, Amlohex zararları, Amlohex önlemler, Amlohex riskler, Amlohex yan etkisi, Amlohex alerji, Amlohex alkol, Amlohex hamileler, Amlohex emzirme, Amlohex araç kullanımı, Amlohex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Genel

AMLOHEX’in vazodilatör etkisi yavaş yavaş başlar. Bu sebeple AMLOHEX’in oral kullanımından sonra nadir akut hipotansiyon vakaları bildirilmiştir. AMLOHEX,özellikle ciddi aort stenozu bulunan hastalarda diğer periferik vazodilatörler gibi dikkatlikullanılmalıdır.

Beta blokörlerin kesilmesi

AMLOHEX bir beta blokör değildir. Bu sebeple beta blokörlerin kullanımının birden kesilmesi durumunda ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı hiçbir koruma sağlamaz. Böylebir kesilme durumunda beta blokör dozu yavaş yavaş azaltılmalıdır.

Kalp yetmezliği olan hastalarda kullanım

Kalp yetmezliği olan hastalar tedavi edilirken dikkatli olunmalıdır. Şiddetli kalp yetmezliği olan hastalarda (New York Kalp Cemiyeti - NYHA III ve IV) plasebokontrollü, uzun dönemli bir çalışmada, rapor edilen pulmoner ödem insidansı amlodipin iletedavi edilen grupta plasebo ya göre daha yüksek bulunmuştur (bkz. Bölüm 5.1Farmakodinamik özellikler)

Amlodipinin de dahil olduğu kalsiyum kanal blokörleri; ileride ortaya çıkabilecek kardiyovasküler olay ve mortalite riskinde artışa yol açabileceğinden konjestif kalpyetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kullanım

Tüm diğer kalsiyum kanal antagonistlerinde olduğu gibi, AMLOHEX’in yanlanma ömrü karaciğer fonksiyonlan bozulmuş hastalarda uzamaktadır ve bu hastalarda dozaj önerilerioluşturulmamıştır. AMLOHEX bu hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.

Yaşlı hastalarda kullanım:

Yaşlı hastalarda doz arttınmı dikkatli yapılmalıdır (bkz. Bölüm 4.2 ve 5.2).

Böbrek yetmezliğinde kullanım:

Bu hastalarda amlodipin normal dozlarda kullanılabilir. Amlodipinplazma

konsantrasyonlanndaki değişiklikler böbrek yetmezliğinin derecesiyle korele değildir. Amlodipin diyaliz edilemez.

Bu tıbbi ürün her tablette 1 mmol (23 mg)’dan az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Amlodipinin araç ve makine kullanma üzerine az veya orta derece etkisi olabilir. Eğer amlodipin alan hastalarda sersemlik, baş ağrısı, yorgunluk veya bulantı olursa, reaksiyonverme yeteneği bozulabilir. Özellikle tedavi başlangıcında olmak üzere dikkatli olunmasıönerilir.