AMIKOZIT 500 mg IM/IV enj. çöz. içeren flakon. 1 flakon Endikasyonları

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amikozit endikasyonları, Amikozit tedavisi, Amikozit ne işe yarar, Amikozit neye yarar, Amikozit ne için kullanılır, Amikozit nedir, Amikozit faydaları, Amikozit ne ilacı, Amikozit ne zaman kullanılır, Amikozit kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Amikasin sülfat, Pseudomonas türleri, Escherichia coli, indol-pozitif ve indol-negatif Proteus türleri, Klebsiella-Enterobacter-Serratia türleri, Salmonella, Shigella, Minea-Herellae, Citrobacter freundii ve Providencia türlerini de kapsayan geniş bir Gram-negatif organizma spektrumuna karşı etkili, aminoglikozit grubu bir antibiyotiktir.

Bu gram-negatif organizmaların gentamisin ve tobramisine karşı dirençli birçok suşu amikasine in vitro olarak duyarlılık gösterebilir. Amikasine karşı duyarlı başlıca gram-pozitif organizma, metilisine karşı dirençli suşlar da dahil olmak üzere, Staphylococcus aureus’tur. Amikasin, bazı Streptococcus pyogenes, Enterococci ve Diplococcus pneumoniae suşları da dahil, diğer Gram-pozitif organizmalara karşı belirli bir düzeyde aktiviteye sahiptir.

AMİKOZİT duyarlı gram-negatif bakteri suşlarına bağlı ciddi enfeksiyonların kısa vadeli tedavisinde endikedir. Ayrıca, bilinen ya da şüpheli stafilokok kökenli hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir.