ALZMEX 10 mg 100 film tablet Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alzmex uyarılar, Alzmex zararları, Alzmex önlemler, Alzmex riskler, Alzmex yan etkisi, Alzmex alerji, Alzmex alkol, Alzmex hamileler, Alzmex emzirme, Alzmex araç kullanımı, Alzmex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Geçmişte konvülsiyon öyküsü veya epilepsiye eğilimi olan ve epilepsisi olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Memantin ile NMDA antagonistlerinin (amantadin, ketamin veya dekstrometorfan gibi) birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. NMDA antagonistleri memantin ile aynı reseptör sistemine etki eder ve istenmeyen etkilerin (özellikle santral sinir sistemi ile ilişkili olanlar) daha sık veya daha şiddetli görülmesine neden olabilir (bkz. 4.5).

İdrar pH’ını yükselten etkenlerin olduğu durumlarda (bkz. 5.2 Farmakokinetik özellikler)) hastalar dikkatle izlenmelidir. Bu etkenler diyette köklü değişim (örneğin etoburluktan vejeteryan diyete geçiş gibi) veya alkalizan mide tamponlarının fazla miktarda alınmasını içerir. Ayrıca, renal tübüler asidoz (RTA) veya Proteus bacteria’nın neden olduğu ciddi üriner sistem enfeksiyonları da idrar pH’ını yükseltebilir.

Birçok klinik çalışmada yakın tarihte geçirilmiş miyokard enfarktüsü, kompanse edilmemiş konjestif kalp yetmezliği (New York Kalp Cemiyeti (NYHA) endeks III-IV) veya kontrol altında olmayan hipertansiyonlu hastalar çalışma dışı bırakılmıştır. Sonuç olarak, sınırlı veri mevcut olduğundan bu durumdaki hastalar yakın gözlem altında bulundurulmalıdır.

ALZMEX laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Orta ve şiddetli Alzheimer hastalığı genellikle araba kullanma performansının veya makine kullanma yeteneğinin azalmasına neden olur. Buna ilave olarak, memantin reaktiviteyi değiştirebilir. Bu nedenle ayaktan tedavi gören hastaların, araba veya makine kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılmaları gerekmektedir.