ALLERSET 10 mg 20 ml damla Uyarılar

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Allerset uyarılar, Allerset zararları, Allerset önlemler, Allerset riskler, Allerset yan etkisi, Allerset alerji, Allerset alkol, Allerset hamileler, Allerset emzirme, Allerset araç kullanımı, Allerset fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Setirizin, terapötik dozlarda, alkol (kandaki 0,5 g/l’lık bir alkol düzeyi için) ile klinik olarakanlamlı bir etkileşim göstermemiştir, ancak alkolle birlikte alındığında dikkatli olunmasıönerilir.

• Setirizin üriner retansiyon riskini artırabileceğinden, üriner retansiyona eğilim faktörleri(örn. omurilik lezyonu, prostatik hiperplazi) olan hastalarda dikkat edilmesi önerilir.

• Epileptik hastalarda ve konvülsiyon riski olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

• Oral damlanın içeriğinde bulunan metil paraben (E218) ve propil paraben (E216) alerjikreaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

• 2 yaş altı çocuklarda ALLERSET Oral Damla kullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Önerilen 10 mg dozda, araç kullanma becerisi, uykuya dalma ve simule montaj hattı performansına (ilacın sedatif etkisini ölçmede kullanılan, gerçek iş ortamındaki performansıtemsil eden, bilgisayarla yapılan ve uyku halindeki tüm değişkenlere hassas ölçüm testi) aitobjektif ölçümlerde, klinik olarak anlamlı bir etki saptanmamıştır. Araç kullanmayı planlayan,potansiyel olarak tehlikeli aktivitelerde çalışan ve makine kullanan hastalar, önerilen dozuaşmamalı ve tıbbi ürüne verdikleri yanıtı dikkate almalıdırlar.

Bu tip duyarlı hastalarda, setirizinin alkol veya diğer santral sinir sistemi depresanları ile eşzamanlı kullanımı, uyanıklıkta azalmaya ve performans bozukluğuna yol açabilir.