ALKERAN 2 mg 25 tablet Nedir

Vld Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alkeran nedir, Alkeran ne için kullanılır, Alkeran ne ilacı, Alkeran neye yarar, Alkeran ne işe yarar, Alkeran neye iyi gelir, Alkeran kullananlar, Alkeran kullanımı, Alkeran uygulama, Alkeran etkileri, Alkeran faydaları bilgilerini içerir.

2.ALKERAN nedir ve ne için kullanılır?

ALKERAN Tablet melfalan adlı ilacı içerir. Melfalan sitotoksik olarak tanımlanan (aynı zamanda kemoterapi olarak da adlandırılır) bir ilaç grubunda yer almaktadır. Kanser tedavisinde kullanılır. Vücudunuzun ürettiği anormal hücrelerin sayısını azaltarak etki eder. ALKERAN aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Multipl miyelom - bir kemik iliği kanseridir. Bağışıklık sisteminin bir parçası olan, kemik iliğinde bulunan plasma hücrelerinde başlar

• İlerlemiş över adenokarsinomu - ileri safhadaki yumurtalık kanseridir

• İlerlemiş meme kanseri- hastaların bir bölümünde tek başına veya diğer ilaçlarla birlikte belirgin tedavi edici etkisi vardır

• Polisitemi vera- kanınızda kırmızı kan hücrelerinin sayısının arttığı bir hastalık. Kanınız bu hastalığın etkisiyle daha kıvamlı bir hal alır ve pıhtılaşır. Bu durum baş ağrısı, sersemlik ve nefes darlığına yol açar.

ALKERAN, beyaz ila kirli beyaz renkli, yuvarlak, bikonveks, bir yüzünde ‘GX EH3’ diğer yüzünde ‘A’ basılı film kaplı tabletler şeklindedir. Çocuklar için emniyet kapağı olan kehribar renkli cam şişe içinde, 25 tablet bulunmaktadır.