ALEFORT 70 mg/2800 IU 4 efervesan tablet Nedir

Salutis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alefort nedir, Alefort ne için kullanılır, Alefort ne ilacı, Alefort neye yarar, Alefort ne işe yarar, Alefort neye iyi gelir, Alefort kullananlar, Alefort kullanımı, Alefort uygulama, Alefort etkileri, Alefort faydaları bilgilerini içerir.

2.ALEFORT nedir ve ne için kullanılır?

• ALEFORT, alendronat sodyum ve vitamin D3 içeren bir efervesan tablettir.

• ALEFORT, 4 ve 12 efervesan tablet strip ambalajda, karton kutuda kullanma talimatı ile beraber ambalajlanır.

• ALEFORT içeriğindeki alendronat bifosfonatlar denen hormonal olmayan bir ilaç grubuna aittir. Alendronat, menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik kaybını önler ve kemik yapımına yardım eder. Omurga ve kalça kırık riskini azaltır. Vitamin D, kalsiyum emilimi ve normal kemik yapımı için gerekli olan bir vitamindir.

• ALEFORT menopoz sonrası kadınlarda kalça, el bileği ve omurga kırıklarının önlenmesi için osteoporoz (kemik erimesi) tedavisinde ve erkeklerdeki osteoporoz tedavisinde kullanılır.

• Doktorunuz ALEFORT’u osteoporoz olarak adlandırılan bir hastalığınız olduğu veya bu hastalığın gelişme riski olduğu için yazmıştır. Osteoporoz, kemiklerin daha gözenekli ve giderek daha güçsüz ve kırılgan olmasına yol açan bir hastalıktır. Ayrıca osteoporoz oluşumunda kemik kaybına katkıda bulunan en önemli etkenlerden biri menopozdur.