ALDARA %5 krem {Meda} Yan Etkileri

Meda Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aldara yan etkileri, Aldara etkileri, Aldara zararları, Aldara belirtileri, Aldara uyarılar, Aldara önlemler, Aldara kilo aldırırmı, Aldara zayıflatırmı, Aldara zehirlenmesi, Aldara cinsellik, Aldara sorunlar, Aldara uykusuzluk, Aldara bağımlılık, Aldara bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ALDARA’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, ALDARA'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• 'Eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazın yutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmelerinde'

'Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ALDARA'ya karsı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.'

'Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.'

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

• Cildinizde küçük kırmızı alanlar şeklinde başlayan ve küçük hedeflere benzer görünüme ilerleyen deri lezyonları veya benekler, aşağıdaki belirtilerle birlikte

• Kadınlarda ağrılı idrar yapma

'Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir'. 'Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.'

Bazı hastalar ALDARA uygulanan bölgedeki deride renk değişimi yaşayabilirler. Bu değişiklikler zamanla iyileşme eğilimindedir ancak, bazı kişilerde kalıcı olabilir. Eğer ALDARA kullanırken cildiniz kötü reaksiyon verirse, kremi kullanmayı durdurunuz, o bölgeyi sabun ve su ile yıkayınız; doktor veya eczacınıza bildiriniz.

Bazı kişilerde kan sayımında düşme gözlenebilir. Bu durum sizi enfeksiyonlara daha duyarlı hale getirebilir, daha kolay zedelenme ve berelenmenize neden olabilir veya sizi halsiz yapabilir. Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza bildiriniz.

Çok az sayıda hasta tedavi bölgesinde veya çevresinde saç veya kıl dökülmesi yaşamıştır.

4.

'Bunlar ALDARA'nın hafif yan etkilerdir.'

ALDARA ile görülen yan etkiler görülme sıklığına göre aşağıdaki gibi sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın yan etkiler (10 hastadan birinde veya daha fazlasında ortaya çıkabilecek yan etkiler), yaygın yan etkiler (10 hastanın birinden daha azında ortaya çıkabilecek yan etkiler), yaygın olmayan yan etkiler (100 hastanın birinden daha azında ortaya çıkabilecek yan etkiler), seyrek yan etkiler (1000 hastanın birinden daha azında ortaya çıkabilecek yan etkiler), çok seyrek (10.000 hastanın birinden daha azında ortaya çıkabilecek yan etkiler)

ALDARA kullanırken kendinizi iyi hissetmediğinizde olabildiğince çabuk doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.

• Genital siğiller için tedavi oluyorsanız:

ALDARA'nın istenmeyen etkilerinin çoğu cildinizdeki lokal etkilerinden dolayıdır.

Çok yaygın yan etkiler: Kızarıklık, ciltte aşınma, pul pul dökülme ve şişkinlik, cilt altında sertleşme, küçük açık yaralar, iyileşme esnasında kabuk bağlama ve deri altında küçük kabarcıklar, kaşıntı, yanma hissi, uygulama yerinde ağrı. Bu reaksiyonların çoğu hafiftir ve cildiniz tedavi durdurulduktan yaklaşık 2 hafta içinde normale dönecektir.

Yaygın yan etkiler: Baş ağrısı.

Yaygın olmayan yan etkiler: Ateş ve nezle benzeri belirtiler, eklem ve kas ağrıları, rahim sarkması, kadınlarda cinsel ilişki sırasında ağrı, ereksiyon güçlükleri, terlemede artış, hasta hissetme, mide ve barsak semptomları, kulaklarda çınlama, baş ve boyunda sıcak basması, yorgunluk, baş dönmesi, migren, karıncalanma veya uyuşma, uykusuzluk, depresyon, iştah kaybı, lenf bezlerinde şişme, bakteriyel, viral veya mantar enfeksiyonları, pamukçuk dahil vajinal enfeksiyon, boğaz ağrısı ile birlikte öksürme ve soğuk algınlığı.

Çok seyrek yan etkiler: özellikle önerilenden daha fazla krem kullanıldığında ortaya çıkan şiddetli ve ağrılı deri reaksiyonları.

• Bazal hücreli karsinom için tedavi oluyorsanız:

ALDARA'nın istenmeyen etkilerinin çoğu cildinizdeki lokal etkilerinden dolayıdır. Lokal deri reaksiyonları ilacın istendiği şekilde çalıştığının bir işareti olabilir.

Çok yaygın yan etkiler: Hafif kaşıntı.

Yaygın yan etkiler: Uyuşma ve karıncalanma, deride küçük şişmiş bölgeler. Ağrı, yanma hissi, iritasyon, kanama, kızarıklık veya deri döküntüsü.

Eğer tedavi sırasında cilt reaksiyonu çok rahatsız edici hale gelirse, doktorunuzla konuşunuz. Birkaç gün için ALDARA uygulamasına ara vermenizi önerebilir.

Eğer irin veya enfeksiyonunun diğer belirtileri varsa doktorunuzla konuşunuz. Derideki reaksiyonlardan başka diğer yaygın yan etkiler, lenf bezlerinde şişme ve sırt ağrısıdır.

Yaygın olmayan yan etkiler: uygulama yerinde akıntı, inflamasyon, şişkinlik, kabuklanma, deride çatlaklar, kabarcıklar, iltihap gibi değişiklikler veya rahatsızlık, kendini hasta hissetme, ağız kuruluğu, nezle benzeri belirtiler ve yorgunluktur.

• Aktinik keratoz için tedavi oluyorsanız:

ALDARA kremin istenmeyen etkilerinin çoğu cildinizdeki lokal etkilerinden dolayıdır. Lokal deri reaksiyonları ilacın istendiği şekilde çalıştığının bir işareti olabilir.

Çok yaygın yan etkiler: Hafif kaşıntı.

Yaygın yan etkiler: Ağrı, yanma hissi, iritasyon veya kızarıklık.

Eğer tedavi sırasında cilt reaksiyonu çok rahatsız edici hale gelirse, doktorunuzla konuşunuz. Birkaç gün için ALDARA krem uygulamasını durdurmanızı önerebilir.

Eğer irin veya enfeksiyonunun diğer belirtileri varsa doktorunuzla konuşunuz. Derideki reaksiyonlardan başka diğer yaygın yan etkiler baş ağrısı, iştahsızlık, bulantı, kas ağrısı, eklem ağrısı ve yorgunluktur.

Yaygın olmayan yan etkiler: Kanama, inflamasyon, akıntı, hassasiyet, şişkinlik, deride küçük şişkinlikler, uyuşma ve karıncalanma, kabuklanma, yara izi oluşumu, ülserasyon veya aşınma, sıcaklık hissi, rahatsızlık gibi uygulama yeri değişiklikleri veya burun içi inflamasyonu, burun tıkanıklığı, nezle veya nezle benzeri belirtiler, depresyon, göz iritasyonu, göz kapaklarında şişme, boğaz ağrısı, diyare, aktinik keratoz, kızarıklık, yüzde şişkinlik, ülserler, kol ve bacaklarda ağrı, ateş, zayıflık veya titremedir.

Yan etkilerin raporlanması