ALDACTONE 100 mg 16 tablet Nedir

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aldactone nedir, Aldactone ne için kullanılır, Aldactone ne ilacı, Aldactone neye yarar, Aldactone ne işe yarar, Aldactone neye iyi gelir, Aldactone kullananlar, Aldactone kullanımı, Aldactone uygulama, Aldactone etkileri, Aldactone faydaları bilgilerini içerir.

2.ALDACTONE nedir ve ne için kullanılır?

ALDACTONE idrar söktürücü olan ve diüretikler olarak adlandırılan gruba dahildir. ALDACTONE; beyaz, bir yüzünde “SEARLE” yazan, yuvarlak, nane kokulu tabletler, 16 tablet içeren blister ambalajlarda temin edilebilir.

Ayak bileğinizde şişme varsa ya da kesik kesik nefes alıyorsanız doktora gidiniz. Bu durum vücudunuzda fazla sıvı miktarı olması durumunda kalbinizin pompalama gücünde ortaya çıkan zayıflık nedeniyle olabilir. Bu durum konjestif kalp yetmezliği olarak adlandırılır. Ekstra sıvının vücudunuzda dolaştın İması kalbinizin daha çok çalışması demektir. Doktorunuz vücudunuzdaki fazla sıvı atılımını sağlamak için size ALDACTONE verecektir. ALDACTONE kullandığınız zaman daha fazla tuvalete gitme ihtiyacı duyarsınız. Böylece fazladan sıvıyı idrannızla atarsınız.

ALDACTONE aynca aşağıdaki aşağıdaki durumlann tedavisinde de kullanılır:

■    Esansiyel hipertansiyon (nedeni bilinmeyen hipertansiyon)

■ Nefrotik sendrom (vücutta çok fazla sıvı toplanmasına neden olan bir böbrek hastalığı)

■ Assit (örneğin karaciğer sirozunun neden olduğu, kann içinde sıvı toplanması)

■    Primer aldosteronizm (Aldosteron isimli hormonun çok yüksek düzeyde olmasına bağlı vücutta sıvı toplanması)

■    Diüretiklerle birlikte hipokalemi/hipomagnezemi (kan potasyum düzeyinin normalin altına düşmesi) birleşik tedavisinde

■    Hirsutizm (kıllanma artışı) tedavisinde