ALCEBA 10 mg 100 tablet Uyarılar

Helba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alceba uyarılar, Alceba zararları, Alceba önlemler, Alceba riskler, Alceba yan etkisi, Alceba alerji, Alceba alkol, Alceba hamileler, Alceba emzirme, Alceba araç kullanımı, Alceba fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Ciddi böbrek yetmezliği varsa (kreatin klerensi 9ml/dak/1.73 m2’den az),

• Sara (Epilepsi) hastalarında, geçmişinde kasılma (konvülsiyon) öyküsü veya epilepsiye eğilimi olan hastalarda,

•Renal tübüler asidoz (RTA) ya da ciddi bir üriner sistem enfeksiyonlarında (Proteus tipi bakterilere bağlı gelişen) veya diyette köklü değişiklikler (etle beslenirken vejeteryan bir diyete geçiş gibi) yapıldıysa veya alkali mide tamponlarının çok miktarda alınması, bu durumlarda idrar pH’ı yükseleceğinden ilacın vücuttan atılımı azalacak ve buna bağlı olarak olası yan etkiler artacaktır.

• Birçok klinik çalışmada yeni miyokard enfarktüsü geçiren, kompanse edilmemiş konjestif kalp yetmezliği (NYHA, endeks III-IV) olan veya kontrol edilmemiş hipertansiyonu bulunan hastalar çalışma dışı bırakılmıştır. Bu nedenle, söz konusu kardiyak problemleri olan hastalarda memantin kullanımı hakkındaki bilgiler sınırlıdır. Eğer böyle hastalarda Memantin kullanılacak ise çok yakın bir takip gereklidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Orta ve şiddetli Alzheimer hastalığı genellikle araba kullanma performansını ve makine kullanma yeteneğini azaltır. Bu nedenle ayaktan tedavi gören hastalar, araba veya makine kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır.