ALCEBA 10 mg 100 tablet Etkileşimi

Helba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alceba etkileşimi, Alceba etken madde, Alceba yardımcı maddeler, Alceba alkol, Alceba etkileşim, Alceba kullananlar, Alceba dozu, Alceba kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

•Memantinin etki şekli sebebiyle; L-dopa, dopaminerjik agonistler ve antikolinerjiklerin etkileri, memantin gibi NMDA antagonistleri ile birlikte kullanıldığında artabilir.

• ALCEBA ile birlikte, L-Dopa, dopaminerjik agonist ve antikolinerjiklerin ilaçlar birlikte kullanıldığında bu ilaçların etkileri artabilir.

• ALCEBA ile birlikte barbitürat ve nöroleptiklerin kullanılması durumunda bu ilaçların etkileri azalabilir.

• ALCEBA, antispazmodik ajanlar, dantrolen veya baklofen ile birlikte kullanıldığında, bu ilaçların etkileri artabilir bu yüzden bu ilaçların dozunu yeniden ayarlamak gerekebilir.

•ALCEBA ile birlikte idrar pH’ını değiştiren antiasit grubu ilaçlar (sodyum bikarbonat) ile birlikte kullanılmamalıdır.

• Memantin, kendisi ile aynı renal katyonik sistemi kullanan hidroklorotiyazid, triamteren, simetidin, ranitidin, prokainamid, kinidin ve nikotin gibi ilaçlardan bir tanesi ile birlikte verildiğinde, hem memantin’in hem de kullanılan diğer ilacın kandaki seviyelerinde değişiklikler gözlenebilir. Ancak memantinin, hidroklorotiyazid/triamteren kombinasyonu ile birlikte kullanıldığı durumlarda, sadece hidroklorotiyazid’in biyoyararlanımında %20 düşüş gözlenir.

• Pazarlama sonrası deneyimlerde, varfarin ile birlikte kullanan hastalarda izole vakalardaki uluslararası normalleştirme oranı (INO) artışı bildirilmiştir. Nedensel ilişki belirlenmemiş olmamasına rağmen oral antikoagulanlar ile birlikte kullanılan hastalarda protrombin zamanı ve INO’ nun yakın gözetim altında tutulması tavsiye edilir.

• Yapılan in vitro çalışmalarda; memantinin, sitokrom P450 enzim sistemi üzerinde inhibisyon yapmadığı gösterilmiştir. Buna bağlı olarak memantinin, bu enzimler ile

metabolize olan ilaçların farmakokinetik parametreleri üzerinde değişiklik yapması beklenmez.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ait bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon: