ALBAREN %1 jel 50 gr { KentFarma } Uyarılar

Kentfarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Albaren uyarılar, Albaren zararları, Albaren önlemler, Albaren riskler, Albaren yan etkisi, Albaren alerji, Albaren alkol, Albaren hamileler, Albaren emzirme, Albaren araç kullanımı, Albaren fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

ALBAREN, oldukça geniş deri alanlarına ve uzunca bir süre uygulandığında sistemik yan etki olasılığı bertaraf edilemez. Bu şekilde uygulama düşünüldüğünde ALBAREN ’in oral formlarınınkısa ürün bilgisine başvurulmalıdır.

ALBAREN sadece zedelenmemiş ve sağlıklı deri üzerine uygulanmalıdır (açık yaralara sürülmemelidir). Gözlerle ve mukoz membranlarla temas ettirilmemelidir ve yutulmamalıdır.

ALBAREN, propilen glikol içerdiğinden hastalarda ciltte hafif ve lokalize iritasyona neden olabilir.

Hastalar, fotosensitivite reaksiyonlarını azaltmak için aşırı güneş ışığına maruz kalmamaları konusunda uyarılmalıdırlar.

Döküntülerin görülmesi halinde tedavi durdurulmalıdır.

Diklofenak içeren diğer ürünlerle birlikte kullanılmamalıdır.

ALBAREN, kapatıcı olmayan bandajlarla kullanılabilir; ancak hava geçirmeyen kapatıcı bandajlar kullanılmamalıdır.

Sistemik yan etkilerin artışına neden olabileceğinden, ALBAREN, NSAI ilaçlarla birlikte kullanılacaksa dikkatli olunmalıdır.

Nadir vakalarda, topikal olarak uygulanan antiinflamatuvar ürünlerin kullanılmasıyla böbrek fonksiyonlarının etkilenmesi gibi sistemik yan etkiler bildirilmiştir. Gastrointestinal kanamaöyküsü olanlarda bu etkinin görülme olasılığı bildirilmiştir.

Bronşiyal astım ya da alerjik hastalığı olan/olmuş olan kişilerde bronkospazm görülebilir.

Yaşlı hastalarda yan etkilerin ortaya çıkma eğilimi daha yüksek olduğu için NSAI ilaçlar bu kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ALBAREN’in araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur.