ALBAREN %1 jel 50 gr { KentFarma } Dozu

Kentfarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Albaren dozu, Albaren dozaj, Albaren doz aşımı, Albaren uygulama, Albaren kullanım şekli, Albaren kullanımı, Albaren kullanım süresi, Albaren açmı tokmu, Albaren nedir, Albaren ne için kullanılır, Albaren nasıl kullanılır, Albaren faydaları, Albaren etkileri, Albaren günde kaç kez, Albaren sabah mı akşam mı, Albaren fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Yetişkinler:

ALBAREN günde 3-4 defa derinin etkilenen bölgesine yavaşça ovmak suretiyle uygulanır. Gerekli olan miktar ağrılı yerin genişliğine bağlıdır. Örneğin: 2-4 gram ALBAREN yaklaşık olarak 2.0-2.5cm çapında bir alanı tedavi etmek için yeterlidir.

ALBAREN, diğer ALBAREN dozaj formlarına yardımcı olarak da kullanılabilir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi süresi endikasyona ve elde edilen cevaba bağlıdır. Doktor tarafından farklı bir kullanım önerilmediğinde, yumuşak doku incinmelerinde ya da yumuşak doku romatizmasında 14 günden,artrit ağrısında 21 günden fazla kullanılmamalıdır.

7 gün kullanım sonucunda durumda bir gelişme olmazsa ya da kötüye giderse doktora danışılmalıdır.

Uygulama şekli:

Derinin etkilenen bölgesine yavaşça ovmak suretiyle uygulanır. Uygulamadan sonra eller yıkanmalıdır (parmak eklemlerinin arkozunun tedavisinde kullanıldığı durumlar hariç).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması gerekmez.

Pediyatrik popülasyon:

). 14 yaş ve üzeri çocuklarda, ağrıiçin 7 günden uzun süre kullanılması ya da semptomların kötüleşmesi durumunda doktoradanışılması önerilmektedir.

Geriyatrik popülasyon (65 yaş ve üzeri):

Yaşklarda ALBAREN’in yetişkin dozları kullanılabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve semptomlar

Diklofenakın topikal uygulama ile sistemik absorbsiyonu çok düşük olduğundan aşırı doz görülmesi beklenmez.

ALBAREN’in kaza ile yutulması (100 g’lık bir tüp 1000 mg diklofenak sodyuma eşdeğerdir) sonucu beklenen yan etkiler DİKLOFENAK Tablet’in aşırı dozu ile gözlenen istenmeyen etkilerebenzerdir. Yanlış kullanım veya kaza ile aşırı doz alımı (örneğin çocuklarda) nedeni ile belirginsistemik yan etkilerin görülmesi durumunda, non-steroidal antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) ilezehirlenme tedavisinde uygulanan genel önlemler uygulanmalıdır. Özellikle ilaç m alımından sonrakısa bir süre geçmiş ise, gastrik dekontaminasyon ve aktif kömür ile tedavi düşünülebilir.

Tedavi

NSAI ilaçlar ile doz aşımında semptomatik ve destekleyici tedavi aslında önlemlerden oluşur. ALBAREN doz aşımı ile ortaya çıkan tipik klinik bir tablo yoktur. Hipertansiyon, böbrekyetmezliği, konvülsiyonlar, gastrointestinal iritasyon ve solunum depresyonu gibi komplikasyonlariçin destekleyici ve semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Zorlanmış diürez, diyaliz ya dahemoperfüzyon gibi spesifik tedaviler, yüksek oranda proteinlere bağlanan ve yaygın metabolizeolan NSAI ilaçların eliminasyonu için olasılıkla yardımcı olmayacaktır.