AKTIBOL 1000 mcg 50 kapsül Etkileşimi

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aktibol etkileşimi, Aktibol etken madde, Aktibol yardımcı maddeler, Aktibol alkol, Aktibol etkileşim, Aktibol kullananlar, Aktibol dozu, Aktibol kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Aminoglikozitler, aminosalisilatlar, antikonvülsanlar, omeprazol ve kolestiramin absorpsiyonunu azaltabilir.

Oral yolla alınan doğum kontrol ilaçlarıyla aynı anda kullanımı durumunda kobalaminin serum seviyesinin azaldığına dair kayıtlar bulunmaktadır.

B12 vitamini eksikliği görülen hastalarda B12 vitamini ile kloramfenikolün birlikte kullanımı B12 vitaminine karşı hematopoetik yanıtı engelleyebilir.

B12 vitamini ve C vitamininin eş zamanlı kullanımı B12 vitamininin düzeylerini düşürebilir. Bu etkileşimin önemi tam olarak bilinmemektedir; ancak önlem olarak C vitaminiyemeklerden en az 2 saat sonra alınabilir.

Metotreksat, primetamin, kolşisin ve paraaminosalisilik asit gibi enfeksiyona karşı kullanılan ilaçlar B12 vitamini için teşhis amacıyla yapılan mikrobiyolojik kan tahlillerinde yanlışsonuçlar verebilir.

Alkol B 12 vitamininin emilimini azalttığından, B12 vitamini uygulanması esnasında fazla miktarda alkol tüketilmesi siyanokobalamine karşı terapötik cevabı azaltabilir.

Yüksek dozlarda ve devamlı kullanılan folik asit serum kobamamid düzeyini düşürür.