AKSIL-5 20 gr krem Dozu

Embil Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aksil dozu, Aksil dozaj, Aksil doz aşımı, Aksil uygulama, Aksil kullanım şekli, Aksil kullanımı, Aksil kullanım süresi, Aksil açmı tokmu, Aksil nedir, Aksil ne için kullanılır, Aksil nasıl kullanılır, Aksil faydaları, Aksil etkileri, Aksil günde kaç kez, Aksil sabah mı akşam mı, Aksil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Hekim tarafindan başka bir şekilde önerilmedi ise; hafif ve orta şiddetteki akne vakalannda günde bir kez uygulanması yeterlidir; ancak gerekli görüldüğü takdirde günde iki ya da üç kez uygulanabilir. Ciltte kaldığı süre arttıkça, etkinliği artar.

Hekim tarafindan başka şekilde önerilmedi ise; maksimum etkinin görülebilmesi için en az 12 hafta süre ile kullanılmalıdır. Ağır ya da nodülo-kistik aknede sistemik tedavi ile birlikte kullanılabilir.

4.8. İstenmeyen etkiler

i önlemek için, başlangıç uygulaması doktor talimatları doğrultusunda hastalann cilt tipine göre farklı olabilir.

Yalnızca topikal kullanım içindir. AKSIL , cilt sabunlu su ile yıkanıp, kurulandıktan sonra, lezyon bulunan bölgelere yaygm olarak ince bir tabaka oluşturacak şekilde uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Ergenlik öncesi çocuklarda etkinliği ve emniyeti gösterilmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda akne vulgaris görülmediğinden özel öneriler yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtildiği şekilde uygulandığı takdirde AKSİL8 ile zehirlenme görülmemiştir. Kazara çok fazla miktarda yutulması halinde, bulantı, kusma, abdominal rahatsızlık hissi ve diyare görülebilir; hemen hekime başvurulmalıdır.

Benzoil peroksit krem sadece topikal tedavi için uygun bir preparattır. Fazla miktarda uygulandığında daha hızlı veya iyi tedavi sağlanamayacağı gibi, şiddetli iritasyon oluşma ihtimali vardır. Bu durumda, tedavi durdurulmalıdır ve uygun semptomatik tedavi yapılmalıdır.