AKNETRENT 20 mg yumuşak jelatin 30 kapsül Gebelik

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aknetrent gebelik kategorisi X'dir. Aknetrent hamilelik kategorisi, Aknetrent gebelik kategorisi, Aknetrent emzirme, Aknetrent anne sütüne geçer mi, Aknetrent laktasyon, Aknetrent hamilelerde kullanımı, Aknetrent ve bebek, Aknetrent kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik, AKNETRENT ile tedavide mutlak kontrendikasyondur. Eğer bu uyarılara rağmen, AKNETRENT ile tedavi sırasında veya takip eden 1 ayiçerisinde gebelik meydana gelirse, fetusun çok şiddetli ve ciddi malformasyonriski bulunmaktadır.

4.6

Genel tavsiye Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Kısırlık geçmişi nedeniyle normalde kontraseptif önlem almayan kadın hastalar dahil tüm kadınlara aşağıdaki önerilere göre AKNETRENT tedavisi sırasında bu tip önlemleralması uyarısında bulunulmalıdır.

Gebelik dönemi

AKNETRENT tedavisiyle ilişkili olarak önemli fetal malformasyonlar bildirilmiştir: Merkezi sinir sistemi anormallikleri (Hidrosefali, serebellar malformasyonlar/anormallikler, mikrosefali), yüzde dismorfi, yarık dudak, dış kulakta anormallikler (dışkulak yokluğu, dış işitme kanallarının küçük olması veya yokluğu), göz anormallikleri(mikroftalmi), kardiyovasküler anormallikler (fallot tetralojisi, büyük damarlarıntranspozisyonu, septal defekt gibi konotrunkal malformasyonlar), timus bezianormallikleri ve paratiroid bezi anormallikleri. Aynca spontan düşük riski de büyüktür.AKNETRENT ile tedavi edilen bayan hastada gebelik meydana gelirse, tedavidurdurulmalı ve hasta değerlendirme ve tavsiye için teratolojide uzman veya deneyimlibir hekime yönlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

AKNETRENT yüksek derecede lipofilik olduğundan ilacın anne sütüne geçme olasılığı fazladır. Advers etki potansiyeli taşıdığından emziren annelerde AKNETRENTkullanımı kontrendikedir.

Üreme yeteneği (fertilite)

AKNETRENT tedavisi sırasında veya sonraki bir ay içersinde bu önlemlere rağmen gebe kalındığında, fetusta çok ciddi malformasyon olma riski büyüktür (özelliklemerkezi sinir sistemi, kalp ve büyük kan damarları etkilenir). Ayrıca spontan düşükriski de büyüktür.