AIRPACK 12 MCG-400 mcg inhilasyon için toz içeren 120 kapsül Nedir

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Airpack nedir, Airpack ne için kullanılır, Airpack ne ilacı, Airpack neye yarar, Airpack ne işe yarar, Airpack neye iyi gelir, Airpack kullananlar, Airpack kullanımı, Airpack uygulama, Airpack etkileri, Airpack faydaları bilgilerini içerir.

2.AIRPACK nedir ve ne için kullanılır?

AIRPACK inhalasyon yoluyla kullanılan bir ilaçtır. İki farklı aktif madde olan formoterol fumarat dihidrat ve budesonidi tek bir inhalatör içinde içerir. AİRPACK, 60 dozluk inhaler blister içeren Alü/Alü blister ambalajlarda bulunur.

• Budesonid 'kortikosteroid' olarak adlandırılan bir grup ilaca dahildir. Akciğerlerinizdeki şişme ve iltihaplanmayı azaltarak ve önleyerek etki gösterir.

• Formoterol fumarat dihidrat "uzun etkili beta-agonistler" veya "bronkodilatörler" olarak adlandırılan ilaçlar grubuna dahildir. Solunum yollarınızdaki kasların gevşemesini sağlamak suretiyle etki gösterir. Bu sizin daha kolay nefes almanızı sağlar.

Doktorunuz size bu ilacı astım veya amfizem (akciğerlerin, hava peteklerinin çeperlerinin hasara uğraması nedeniyle anormal olarak genişlemesi)-kronik bronşit (bronşların iç yüzeyini örten mukozanın kronik iltihabı) tedavisi için reçete etmiştir.

Astım

AIRPACK, astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır.

Doktorunuz astım için size iki astım inhalatörü reçete edecektir: AİRPACK ve ayrıca bir 'rahatlatıcı inhalatör'.

• AİRPACK'i her gün kullanınız. Bu sayede astım belirtilerinin ortaya çıkması engellenir.

• 'Rahatlatıcı inhalatörü' ise astım belirtileri ortaya çıktığında, tekrar nefes almayı kolaylaştırmak için kullanınız.

AİRPACK'i rahatlatıcı inhalatör olarak kullanmayınız. Amfizem- Kronik bronşit:

AİRPACK yetişkinlerde orta ve ağır amfizem-kronik bronşit belirtilerinin iyileştirilmesinde kullanılabilir. Amfizem-Kronik bronşit çoğunlukla sigara içmenin yol açtığı, solunum yollarının akciğerlerdeki uzun süreli bir hastalığıdır.