AIRFIX 4 mg 84 çiğneme tableti { Neutec Inhaler } Etkileşimi

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Airfix etkileşimi, Airfix etken madde, Airfix yardımcı maddeler, Airfix alkol, Airfix etkileşim, Airfix kullananlar, Airfix dozu, Airfix kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Montelukast astım profilaksisinde ve astımın kronik tedavisinde rutin olarak kullanılan diğer tedavilerle birlikte uygulanmıştır. ilaç etkileşim çalışmalarında montelukastm önerilen klinikdozu aşağıdaki ilaçların farmakokinetik özellikleri üzerinde klinik yönden önemli etkilere yolaçmamıştır: teofılin, prednizon, prednizolon, oral kontraseptifler (etinil estradiol / noretindron35/1), terfenadin, digoksin ve varfarin.

Montelukastm plazma konsantrasyon eğrisi altında kalan alanı (EAA) eş zamanlı olarak fenobarbital uygulanan hastalarda yaklaşık %40 azalmıştır. Montelukast CYP 3A4, 2C8 ve2C9 ile metabolize edildiğinden, özellikle çocuklara fenitoin, fenobarbital ve rifampisin gibiCYP 3A4, 2C8 ve 2C9 indükleyicileriyle birlikte montelukast uygulanırken dikkatliolunmalıdır.

İn vitro çalışmalar montelukastm CYP 2C8’in güçlü bir inhibitörü olduğunu göstermiştir. Ancak montelukast ve rosiglitazonu (esas olarak CYP 2C8 ile metabolize edilen tıbbi ürünleritemsil eden bir araştırma sübstratı) içeren bir klinik ilaç etkileşim çalışmasının verilerimontelukastm CYP 2C8’i in vivo koşullarda inhibe etmediğini göstermiştir. Bu nedenle,montelukastm bu enzim tarafından metabolize edilen tıbbi ürünlerin (örn. paklitaksel,rosiglitazon ve repaglinid) metabolizmasını kayda değer biçimde değiştirmesi beklenmez.

İn vitro çalışmalar montelukastm CYP 2C8, 2C9 ve 3A4’ün bir sübstratı olduğunu göstermiştir. Montelukast ve gemfibrozili (hem CYP 2C8 hem de 2C9’un bir inhibitörü)içeren bir klinik ilaç etkileşim çalışmasının verileri gemfıbrozilin montelukastm sistemikmaruz kalımını 4.4 kat artırdığını göstermiştir. Güçlü bir CYP 3A4 inhibitörü olanitrakonazolün gemfıbrozil ve montelukast ile birlikte uygulanması montelukastm sistemikmaruz kalımını daha da fazla artırmamıştır. Yetişkinlerde onaylanmış 10 mg dozundan dahayüksek dozlarda (öm. yetişkin hastalarda 22 hafta süreyle günde 200 mg ve yaklaşık bir haftasüreyle günde 900 mg’a kadar) klinik yönden önemli istenmeyen olayların gözlenmemişolmasına dayanarak, gemfibrozilin montelukastm sistemik maruz kalımı üzerindeki etkisininklinik yönden anlamlı olduğu düşünülmemektedir. Dolayısıyla gemfıbrozil ile birlikteuygulandığında montelukast dozunda ayarlama yapılması gerekmez. Ancak adversreaksiyonlarda bir artış potansiyeli nedeni ile dikkatli olunmalıdır. İn vitro verilere göre, CYP2C8’in bilinen diğer inhibitörleri (örn., trimetoprim) ile klinik yönden önemli ilaçetkileşimleri beklenmemektedir. Ayrıca, montelukastm sadece itrakonazol ile birlikteuygulanması montelukastm sistemik maruz kalımında anlamlı artışa yol açmamıştır.