AFINITOR 10 mg 30 tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Afinitor nedir, Afinitor ne için kullanılır, Afinitor ne ilacı, Afinitor neye yarar, Afinitor ne işe yarar, Afinitor neye iyi gelir, Afinitor kullananlar, Afinitor kullanımı, Afinitor uygulama, Afinitor etkileri, Afinitor faydaları bilgilerini içerir.

2.AFINITOR nedir ve ne için kullanılır?

AFINITOR, ağız yolu ile kullanılan ve everolimus isimli etkin madde içeren, vücuttaki belirli hücrelerin büyümesini engelleyebilen ve kanser tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Yetişkinlerde kanseri tedavi etmek için kullanılabilir.

AFINITOR, 30, 60 ve 90 tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

Beyaz ila sarımsı, kenarı eğimli, çentiksiz uzun tabletlerdir. Her 10 mg’lık tablet, 10 mg everolimus içerir ve bir yüzünde “UHE”, diğer yüzünde “NVR” yazılıdır.

AFINITOR,

• Daha önce sunitinib, sorafenib veya her ikisini birden kullanmış ve bu tedaviye yanıt vermeyen (direnç göstermiş olan) metastatik renal hücreli kanser (ilerlemiş yaygın böbrek hücreli kanser) hastalarının tedavisinde,

• Pankreas kaynaklı ileri evre nöroendokrin tümörlerin tedavisinde endikedir.

Renal hücreli kanser hastalarının tedavisi:

AFINITOR’un içindeki etkin madde, kanserin yeni hücreler oluşturmasını durdurur ve kanserli hücrelere giden kan akımını keser. Böylece böbrek kanserinin büyümesi ve yayılması yavaşlar.

pNET tedavisi:

Nöroendokrin tümörler vücudun farklı kısımlarında bulunabilecek nadir tümörlerdir. AFINITOR pankreas yerleşimli bu tümörlerin büyümesini kontrol etmek üzere kullanılmaktadır.

AFINITOR ile ilgili sorunuz varsa veya bu ilacın size neden reçete edildiği konusunda sorunuz varsa, doktorunuza danışınız.