A-FERIN SINUS 20 film tablet Kontrendikasyonları

Hüsnü Arsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

A-Ferin Sinus Kontrendikasyonları, A-Ferin Sinus Sakıncaları, A-Ferin Sinus etkileri, A-Ferin Sinus alerji, A-Ferin Sinus kullanım alanları, A-Ferin Sinus zararları, A-Ferin Sinus belirtileri, A-Ferin Sinus kullanım süresi, A-Ferin Sinus kullanım şekli, A-Ferin Sinus etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

A-FERİN SİNÜS aşağıdaki durumlarda kontrendikedir;

Psödoefedrin hidroklorüre, triprolidin hidroklorüre, parasetamole ilacın diğer bileşenlerine veya diğer adrenerjik ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olanlarda.

Şiddetli hipertansiyon ve taşikardinin eşlik ettiği hastalıkları olanlarda veya şiddetli koroner arter hastalığı olanlarda.

Şiddetli karaciğer (Child-Pugh kategorisi > 9) ve böbrek yetmezliği olanlarda.

Diğer sempatomimetik ilaçları (dekonjestanlar, iştah bastırıcılar ve amfetamin benzeri psikostimülanlar gibi) alanlarda,

Monoamino oksidaz inhibitörleri ile tedavi olanlarda. Daha önceki iki hafta içinde MAOİ almış (antibakteriyal ajan furazolidon dahil) veya almaya devam eden hastalarda kontrendikedir. Psödoefedrin ve bu tip bir ilacın aynı zamanda kullanılması bazen kan basıncının yükselmesine neden olabilir.

Antibakteriyel madde furazolidonun, doz ile ilişkili şekilde monoamin oksidaz inhibisyonuna sebep olduğu bilinmektedir. A-FERİN SİNÜS ve furazolidonun eş zamanlı uygulanmasından kaynaklanan hipertansif krizler ile ilgili herhangi bir rapor olmamasına karşın, bu ilaçlar birlikte kullanılmamalıdır.

Diabetes mellitusu olanlarda Hipertiroidizm olanlarda

Glokomu olanlarda

Feokromositoma olanlarda

12 yaş altı çocuklarda