AERRANE VOLATIL (ISOFLURAN) 100 ml Dozu

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aerrane dozu, Aerrane dozaj, Aerrane doz aşımı, Aerrane uygulama, Aerrane kullanım şekli, Aerrane kullanımı, Aerrane kullanım süresi, Aerrane açmı tokmu, Aerrane nedir, Aerrane ne için kullanılır, Aerrane nasıl kullanılır, Aerrane faydaları, Aerrane etkileri, Aerrane günde kaç kez, Aerrane sabah mı akşam mı, Aerrane fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi

Anestezi indüksiyonunda:

- Başlangıç konsantrasyonu olarak %0.5 önerilir. %1.3 - 3.0’lük konsantrasyonlar genellikle 7-10 dakika içinde cerrahi anestezi sağlar.

- Anestezi, yalnız isofluranla veya oksijenle birlikte kombinasyon halinde veya oksijen-azot oksit karışımıyla birlikte gerçekleştirilecekse, meydana gelebilecek öksürük veya laringospazmdan kaçınmak amacıyla, kısa etkili bir barbitürat ya da propofol, etomidat veya midazolam gibi ürünlerin kullanılması önerilir.

Anestezinin idamesinde:

- Ameliyat süresince anestezi idamesi, %1.0 - 2.5’luk isofluran konsantrasyonları ile birlikte N2O ve 02’nin beraberce uygulanmasıyla sağlanabilir. AERRANE %100 oksijen ile birlikte uygulandığında, %1.5 -3.5’luk isofluran konsantrasyonları gerekmektedir.

Ayılma döneminde:

- Hızlı ayılma sağlamak için, isofluranın konsantrasyonu ameliyat bitiminde % 0.5’e ya da insizyon kapatılırken % O’a indirilmelidir.

- Eğer anestezik ajanların uygulanması tamamıyla durdurulursa, tam bir ayılma sağlanana kadar hastanın hava yolu %100 oksijen ile birçok kez ventile edilmelidir.

- Vektör gaz, %50 O2 ve %50 N20’in bir karışımı ise, isofluranın minimum alveol konsantrasyon değeri yaklaşık %0.65’dir.

Uygulama şekli

İsofluran konsantrasyonunu tam olarak doğru kontrol edebilmek amacıyla, isofluran için

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda veya doz aşımı olduğu düşünülen durumlarda isofluran uygulamasına son verilmeli, hava yolunun açık olup olmadığı kontrol edilmeli, saf oksijenle destekli ya da kontrollü yapay solunum başlatılmalı ve kardiyovasküler fonksiyonların idamesi sağlanmalıdır.