AERIUS 0.5 mg/ml 150 ml oral çözelti Zararları

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aerius zararları, Aerius önlemler, Aerius riskler, Aerius uyarılar, Aerius yan etkisi, Aerius istenmeyen etkiler, Aerius cinsel, Aerius etkileri, Aerius tedavi dozu, Aerius aç mı tok mu, Aerius hamilelik, Aerius emzirme, Aerius alkol, Aerius kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Pediyatrik popülasyondaki klinik çalışmalarda, desloratadin şurup formülasyonu 6 ay ila 11 yaş arasındaki 246 çocuğa verilmiştir. 2 ila 11 yaş arasındaki hastalarda advers olay sıklığı desloratadin ve plasebo kullanan gruplarda benzer bulunmuştur. 6 ila 23 aylık hastalarda, plasebodan daha fazla görülen ve en yaygın bildirilen advers etkiler diyare (% 3.7), ateş (% 2.3) ve uykusuzluktur (% 2.3). Başka bir çalışmada, 6-11 yaş grubunda bulunan ve 2.5 miligramlık tek bir doz desloratadin oral çözelti verilen çocuklarda hiçbir advers olay görülmemiştir.

İstenmeyen olaylar aşağıda sistem organ sınıfına göre listelenmiştir. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmıştır: Farklı organ sistemlerinde; Çok yaygın (> 1/10), Yaygın (> 1/100 ila < 1/10), Yaygın olmayan (> 1/1,000 ila <1/100), Seyrek (> 1/10.000 ila <1/1.000), Çok seyrek (<1/10.000), Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Alerjik rinit ve kronik idiyopatik ürtikerin de içinde bulunduğu bir dizi endikasyonu kapsayan yetişkin ve adolesanlarda yürütülen klinik çalışmalarda, önerilen dozda Aerius kullanan hastaların %3’ünde plasebodan daha fazla istenmeyen etki görülmüştür. Plasebodan daha fazla görülen ve en yaygın bildirilen yan etkiler, bitkinlik (%1.2), ağız kuruluğu (%0.8) ve baş ağnsı (%0.6) dır. Pazarlama sonrası dönemde çok seyrek olarak bildirilen diğer istenmeyen etkiler aşağıda gösterilmektedir.

Psikiyatrik hastalıkları:

Çok seyrek:
Halüsinasyonlar

Sinir sistemi bozuklukları:

Çok seyrek:
Baş dönmesi, uyku hali, uykusuzluk, psikomotor hiperaktivite, tutarık (kasılma nöbeti)

Kardiyak bozukluklar:

Çok seyrek:
Taşikardi, çarpıntı

Gastrointestinal bozukluklar:

Çok seyrek:
Karın ağrısı, bulantı, kusma, hazımsızlık, diyare
Hepato-bilier hastalıkları:

Çok seyrek:
Karaciğer enzimlerinde yükselme, hepatit ve bilirubinde artış

Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıkları:

Çok seyrek:
Miyalji

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin bozukluklar: