AERIUS 0.5 mg/ml 150 ml oral çözelti Uyarılar

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aerius uyarılar, Aerius zararları, Aerius önlemler, Aerius riskler, Aerius yan etkisi, Aerius alerji, Aerius alkol, Aerius hamileler, Aerius emzirme, Aerius araç kullanımı, Aerius fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

1 yaşından küçük çocuklarda AERIUS Oral Çözelti’nin etkinlik ve güvenliliği belirlenmemiştir.

2 yaşından küçük çocuklarda aleıjik rinit tanısının, diğer rinit çeşitlerinden ayırt edilmesi oldukça zordur. Hastada üst solunum yolu enfeksiyonu veya yapısal anormallikler bulunmaması durumunda, ayrıca hastanın anamnez, fiziki muayene ve uygun laboratuvar ve deri testlerinin sonuçlan da göz önünde bulundurulmalıdır.

Erişkinlerin ve 2-11 yaş arasındaki çocuklann yaklaşık %6’sı, desloratadini fenotipik olarak zayıf metabolize ederler ve desloratadine yüksek düzeyde maruziyet gösterirler. AERIUS’u zayıf metabolize eden 2-11 yaş arasındaki çocuklarda güvenliliği, ilacı normal metabolize eden çocuklardaki ile aynıdır. AERIUS’un, desloratadini iyi metabolize edemeyen 2 yaşından küçük çocuklardaki etkileri incelenmemiştir.

Klinik çalışmalarda AERIUS Oral Çözelti’nin 12-17 yaş arası adolesanlarda kullanımıyla ilgili etkinlik deneyimi sınırlıdır (bkz. bölüm 4.8 ve 5.1).

AERIUS şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. bölüm 5.2).

Yardımcı maddeler:

Sorbitol:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

AERIUS'un araç ve makine kullanma becerisi üzerine etkisi gözlenmemiştir. Ancak, çok seyrek de olsa, bazı hastalarda uyku hali oluşabileceği ve bu durumun onların araç ve makine kullanımını etkileyebileceği belirtilmelidir.