AERIUS 0.5 mg/ml 150 ml oral çözelti Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aerius dozu, Aerius dozaj, Aerius doz aşımı, Aerius uygulama, Aerius kullanım şekli, Aerius kullanımı, Aerius kullanım süresi, Aerius açmı tokmu, Aerius nedir, Aerius ne için kullanılır, Aerius nasıl kullanılır, Aerius faydaları, Aerius etkileri, Aerius günde kaç kez, Aerius sabah mı akşam mı, Aerius fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

AERIUS Oral Çözelti aleıjik rinit (intermitan ve persistan alerjik rinit) ve ürtiker ile ilişkili semptomların giderilmesi için öğün zamanından bağımsız olarak alınabilir (bkz. bölüm 5.1).

Hekim 2 yaşından küçük çocuklarda görülen rinit vakalarının çoğunun enfeksiyon kökenli olduğunu (bkz. bölüm 4.4) ve enfeksiyöz rinitin AERIUS Oral Çözelti ile tedavisini destekleyen hiçbir veri bulunmadığını bilmelidir.

Uygulama sıklığı ve süresi: Uygulama şekli:

Kutunun içinde ilaçla birlikte 0.5 mİ dereceli 5 ml’lik ölçülü doz pipeti sunulmaktadır.

1-5 yaş arası çocuklar: günde bir kez 2.5 mİ (1.25 mg) AERIUS Oral Çözelti Ölçülü doz pipetini 2.5 ml’ye kadar çekerek kullanınız.

6-11 yaş arası çocuklar: günde bir kez 5 mİ (2.5 mg) AERIUS Oral Çözelti Ölçülü doz pipetini 5 ml’ye kadar çekerek kullanınız.

Erişkinler ve adolesanlar (12 yaş ve üzeri: günde bir kez 10 mİ (5 mg) AERIUS Oral Çözelti Ölçülü doz pipetini 2 kez 5 ml’ye kadar çekerek toplam 10 mİ alacak şekilde kullanınız.

Semptomları haftada 4 günden az veya 4 haftadan daha az süren intermitan aleıjik rinit, hastanın hastalık öyküsü değerlendirmesine göre tedavi edilmeli ve tedavi semptomlar giderildikten sonra kesilip, semptomların tekrarlaması durumunda tekrar başlatılmalıdır. Semptomları haftada 4 gün veya daha fazla ve 4 haftadan fazla görülen persistan aleıjik rinitte hastaya aleıjene maruz kalınan dönemlerde sürekli tedavi alması önerilebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyonda uygulama şekli yukarıda verilmektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda, absorbe edilmemiş etken maddeyi uzaklaştıracak standart önlemler alınmalıdır. Semptomatik ve destekleyici tedavi önerilir.

Erişkinler ve adolesanlarda 45 mg’a kadar desloratadin uygulanan (klinik dozun 9 katı) çok dozlu bir klinik araştırmada, klinikte önemli olabilecek her hangi bir etki gözlenmemiştir.

Desloratadin hemodiyaliz ile elimine edilmemektedir; periton diyalizi ile elimine olup olmadığı bilinmemektedir.