ADVATE 500 IU/5 ml IV enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon { Eczacibasi-Baxalta } Dozu

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Advate dozu, Advate dozaj, Advate doz aşımı, Advate uygulama, Advate kullanım şekli, Advate kullanımı, Advate kullanım süresi, Advate açmı tokmu, Advate nedir, Advate ne için kullanılır, Advate nasıl kullanılır, Advate faydaları, Advate etkileri, Advate günde kaç kez, Advate sabah mı akşam mı, Advate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulama hemofili tedavisinde deneyimli doktor gözetimi altında ve anafilaksi durumunda derhal temin edilmesi mümkün resüsitasyon olanaklarıyla başlatılmalıdır.

Pozoloji ve yerine koyma tedavi süresi faktör VIII eksikliğinin ciddiyetine, kanama yerine, büyüklüğüne ve hastanın klinik durumuna bağlıdır.

Faktör VIII (F VIII) dozu, faktör VIII ürünleri için geçerli WHO standardına uygun olarak Uluslararası Birimlerde (IU) ifade edilmektedir. Plazmada Faktör VIII dozu yüzde (normalinsan plazmasına göre) veya IU (plazmada faktör VIII için uluslararası standart) olarak ifadeedilmektedir.

Bir IU faktör VIII aktivitesi bir ml normal insan plazmasındaki faktör VIII miktarına karşılık gelmektedir.

Kanadıkça tedavi

Gerekli faktör VIII dozunun hesaplaması bir kilo vücut ağırlığı başına 1 IU faktör VlII’ün plazma faktör VIII akti vitesini 2 IU/dL arttırdığı yönündeki gözlemsel bulguyadayanmaktadır. Doz aşağıdaki formüle göre belirlenir:

Gerekli doz (IU) = vücut ağırlığı (kg) x istenen faktör VIII artışı (%) x 0.5

Aşağıdaki hemorajik olayların gerçekleşmesi durumunda, faktör VIII aktivitesi ilgili dönemde belirtilen plazma aktivitesi seviyesinin (normal seviyenin %’si veya IU/dl) altınadüşmemelidir. Aşağıda sunulan Tablo 1, kanama episodları ve cerrahide dozajbelirlenmesinde kullanılabilir:

Minör

Diş çekimi dahil

30-60

En az bir gün boyunca, iyileşme sağlanana kadar her 24 saatte birenjeksiyonlan tekrar edin (6 yaşındanküçük hastalar için 12-24 saat).

Majör

80-100

(cerrahi işlem öncesi vesonrası)

Yaranın yeterince iyileşmesi sağlanana kadar her 8-24 saatte bir enjeksiyonlarıtekrar edin (6 yaşından küçük hastalariçin 6-24 saatte bir), sonra faktör VIIIaktivitesini %30-%60 (IU/dl) seviyesindekorumak için 7 gün daha tedaviye devamedin.

Uygulama dozu ve sıklığı her hastada alınan klinik yanıta göre düzenlenmelidir. Belirli koşullarda (öm. düşük titreli inhibitörü varlığı) formül kullanarak hesaplanandan daha yüksekdozlara ihtiyaç duyulabilir.

Tedavi esnasında uygulanacak dozun ve tekrarlanan enjeksiyonlann sıklığının belirlenmesi için uygun plazma faktör VIII seviyelerinin tayin edilmesi önerilmektedir. Özellikle majörcerrahi müdahalelerde, plazma faktör VIII aktivite tayini ile yerine koyma tedavisinin tamtakibi gerekmektedir. Farklı hastaların faktör VIII’e verdikleri yanıt yanlanma ömrü ve invivo recovery seviyelerinin farklı olması yoluyla değişkenlik gösterebilir.

Profılaksi

Ağır Hemofili A hastalannda kanamalara karşı uzun süreli profılaksi için olağan dozlar 2-3 günlük aralıklarla vücut ağırlığı (kg) başına 20-40 IU faktör VlII’dir.

Pediyatrik yoyülasyon

ADVATE’in etkinlik ve emniyeti tüm pediatrik yaş gruplarında kanıtlanmıştır. Gereksinime göre tedavideki dozlar açısından pediyatrik hastalardaki dozlar, erişkinlerdekinden farklıdeğildir. Profılaksi için 6 yaşından küçük hastalarda, haftada 3-4 defa, vücut ağırlığı (kg)başına 20-50 IU faktör VIII önerilmektedir.

Uygulama şekli:

İntravenöz yoldan uygulanır. Sağlık hizmetleri profesyoneli olmayan bir kişi tarafından uygulanması için uygun eğitimin alınması gerekmektedir.

Uygulama hızı dakikada 10 mL’yi geçmeyecek şekilde hastanın rahat edeceği bir hızda olmalıdır.

Uygulamadan önce ürünün kullanıma hazır hale getirilmesine (çözülmesi) ilişkin talimatlar için bölüm 6.6.’ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/karaciğer yetmezliği: Özel kullanımı yoktur.

Pediyatrik popülasyon: ADVATE’in çocuklarda uygulaması (intravenöz yoldan) yetişkinlerdeki uygulamadan farklı değildir. FVIII ürünlerinin sık infüzyonuna olanak vermekiçin Santral Venöz Kateter (SVK) kullanımı gerekli olabilir.

Geriyatrik popülasyon: Özel kullanımı yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Rekombinant koagülan faktör VIII ile aşırı doz semptomlan rapor edilmemiştir.