ADVANTAN 15 gr yağlı pomad {İntendis} Yan Etkileri

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Advantan yan etkileri, Advantan etkileri, Advantan zararları, Advantan belirtileri, Advantan uyarılar, Advantan önlemler, Advantan kilo aldırırmı, Advantan zayıflatırmı, Advantan zehirlenmesi, Advantan cinsellik, Advantan sorunlar, Advantan uykusuzluk, Advantan bağımlılık, Advantan bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ADVANTAN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

ADVANTAN ile en sık gözlemlenen yan etkiler uygulama bölgesinde folikülit (kıl kökü iltihabı) ve yanma hissidir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz :

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Yaygın sıklıkta görülen yan etkiler (100 hastanın en az 1 ’inde; 10 hastanın en fazla l’indc görülmüştür)

Kıl kökü iltihabı (folikülit) ve yanma hissi.

Yaygın olmayan sıklıkta görülen yan etkiler (1000 hastanın en az 1’inde; 100 hastanın en fazla 1’inde görülmüştür)

İrinli deri kabarcıkları (püstüller), sulu kesecikler (veziküller), kaşıntı, ağn, kızarıklık ve deride kabartılar (papüller), döküntü, deride çatlak!ar(fıssürler), kılcal damarların genişlemesi (telanjiyektaziler)

Seyrek sıklıkta görülen yan etkiler (10000 hastanın en az 1’inde; 1000 hastanın en fazla Tinde görülmüştür)

Uygulama bölgesinde selülit, ödem

Topikal uygulama için olan diğer kortikoidlerdeki gibi, aşağıdaki lokal yan etkiler oluşabilir:

Bilinmeyen sıklıkta (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Erganlik sivilcesi (akne), deride atrofi (incelme), deride stria (çatlaklar), uygulama bölgesinde kıl kökü iltihabı, aşın kıllanma, kılcal damarların genişlemesi, perioral (ağız civarında) dermatit, deride renk değişikliği ve formülasyondaki bileşenlere karşı aleıjik reaksiyonlar oluşabilir. Kortikoid içeren topikal preparatlar uygulandığında emilime bağlı olarak sistemik etkiler ortaya çıkabilir.

Bunlar ADVANTAN’ın hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Çok nadir olgularda Advantan tedavisi altında kaşıntı, yanma, eritem ve vezikülasyon gibi lokal yan etkiler ortaya çıkabilir. Potent kortikoidler ile tedavi altında, deri incelmesi (atrofi), deri damarlarının genişlemesi (teleanjiektazi), şerit oluşumu (striae) ya da akneye benzer deri durumları oluşabilir. Klinik araştırmalar süresince, yetişkinlerde 12 hafta, çocuklarda 4 haftalık Advantan tedavisi altında, bu yan etkilerden hiçbiri ortaya çıkmamıştır. Diğer topikal kortikoidlerin kullanımında olduğu gibi, nadir olgularda aşağıdaki yan etkiler görülebilir: follikülit, kıllanmada artış (hipertrikoz), perioral dermatit, bileşimde yer alan maddelerin birine karşı allerjik deri reaksiyonu.