ACYL %5 10 gr krem {Münir} Dozu

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Acyl dozu, Acyl dozaj, Acyl doz aşımı, Acyl uygulama, Acyl kullanım şekli, Acyl kullanımı, Acyl kullanım süresi, Acyl açmı tokmu, Acyl nedir, Acyl ne için kullanılır, Acyl nasıl kullanılır, Acyl faydaları, Acyl etkileri, Acyl günde kaç kez, Acyl sabah mı akşam mı, Acyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

 Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

ACYL, günde 5 kez, gece dozu atlanmak suretiyle yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır.

ACYL lezyonlara veya enfeksiyonun başlamasından sonra belirmesi beklenen lezyonlara mümkün olduğu kadar erken, tercihen ilk belirtilerde uygulanmalıdır (eritem veya prodrom). Tedavi sonraki belirtilerde de (papül veya blister) başlatılabilir.

Tedavi herpes labialis için en az 4 gün ve genital herpes için de en az 5 gün devam ettirilmelidir. Eğer iyileşme olmazsa, tedaviye toplam 10 gün (5+5) kadar devam edilebilir.

Uygulama şekli:

Haricen kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Veri yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Veri yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

500 mg (krem) veya 135 mg (göz merhemi) asiklovir içeren bir tüpünün tamamı ağızdan alınacak olsa bile, bundan dolayı herhangi bir ters etki beklenmez. Bununla birlikte kaza ile tekrarlayan dozlarda oral asiklovir birkaç gün kullanıldığında gastrointestinal (bulantı ve kusma) ve nörolojik (baş ağnsı ve konfiizyon) etkiler ortaya çıkmıştır. Asiklovir hemodiyaliz ile uzaklaştırılabilir.