ACTOS 30 mg 28 tablet {Takeda} { 8699425010026 } Nedir

Takeda Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Actos nedir, Actos ne için kullanılır, Actos ne ilacı, Actos neye yarar, Actos ne işe yarar, Actos neye iyi gelir, Actos kullananlar, Actos kullanımı, Actos uygulama, Actos etkileri, Actos faydaları bilgilerini içerir.

2.ACTOS nedir ve ne için kullanılır?

ACTOS bir yüzünde "30" işareti bulunan, beyazla kırık beyaz arası renkte yuvarlak dışbükey tabletdir. ACTOS 28 tabletlik ambalajlar halinde bulunur.

ACTOS tip 2 (insüline bağımlı olmayan) şeker hastalığını (diyabeti) tedavi etmek için kullanılan antidiyabetik bir ilaçtır. Tip II Diyabet, genellikle yetişkinlikte ortaya çıkan bir şeker hastalığı (diyabet) türüdür.

ACTOS tip 2 şeker hastalığı (diyabet) bulunan hastalarda, vücudun kendi ürettiği insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak, kandaki şeker seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur.

Doktorunuz ACTOS tedavisinin yeterliliğini kullanmaya başlamanızdan 3-6 ay sonra kontrol edecektir. Yeterli yanıt vermediğinize karar verirse tedaviyi kesebilir.

ACTOS Tip II şeker hastalığı (diyabet) tedavisinde yalnızca diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçları ile kontrol altına alınamayan hastalarda tek başına ya da diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçları ile birlikte kullanılır.

ACTOS ayrıca insülin ile birlikte, sadece metformin isimli şeker hastalığında kullanılan diğer bir ilaç kullanılamıyorsa kullanılabilir. Ancak bu kombinasyon çok sıkı kontrol altında alınmalıdır.