ACT 200 mg tek dozluk eff.granül içeren 30 poşet Nedir

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Act nedir, Act ne için kullanılır, Act ne ilacı, Act neye yarar, Act ne işe yarar, Act neye iyi gelir, Act kullananlar, Act kullanımı, Act uygulama, Act etkileri, Act faydaları bilgilerini içerir.

2.ACT nedir ve ne için kullanılır?

ACT, portakal kokusu ve tadında, portakal renkli grandilerdir. 1 g tek dozluk efervesan granül içeren PET/A1/PE poşet içerisinde ambalajlanmıştır. 30 ve 60 adet poşet içeren karton kutuda, kullanma talimatı ile beraber sunulmaktadır.

ACT suda tamamen eritildikten sonra içilerek kullanılan bir ilaçtır.

ACT etkin madde olarak asetilsistein içerir. Asetilsistein, bir amino asit olan sistein türevi bir ajandır. Balgam söktürücü etkiye sahiptir.

ACT yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıklarda, bronşiyal sekresyon (solunum yolu salgısı) bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik (balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır.

Ayrıca yüksek doz parasetanıol alımına bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezliğinin önlenmesinde kullanılır.

ACT soğuk algınlığı ve solunum yollarının iltihaplanması (bronşit) durumunda balgam oluşmasını azaltır. Oluşan balgamları sulandırarak, öksürükle atılmasını kolaylaştırır.