ACSERA 5 ml enjeksiyonluk çözelti konsantresi içeren flakon Uyarılar

Vetal Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Acsera uyarılar, Acsera zararları, Acsera önlemler, Acsera riskler, Acsera yan etkisi, Acsera alerji, Acsera alkol, Acsera hamileler, Acsera emzirme, Acsera araç kullanımı, Acsera fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Heterolog proteinler içeren ACSERA kullanılırken veya uygulamadan sonraki 6-10 gün içinde seyrek olarak ortaya çıkabilen anafilaktik şok ve serum hastalığının önlenmesi için belirli önlemler alınmalıdır.

• Elastamn önceden at proteinlerine maruz kalıp kalmadığı ve herhangi bir aleıjik reaksiyon gösterip göstermediği araştırılmalıdır. Önceden aleıjik reaksiyon gösteren hastalarda aleıjik ve anafilaktik reaksiyon riski daha yüksektir.

• Astım ve infantil egzema gibi aleıjik durumlarda ACSERA dikkatli kullanılmalıdır.

• ACSERA uygulamasından önce intradermal test yapılması önerilir. 0.1 - 0.2 mL (1:10 dilüsyon) serumu intradermal olarak enjekte ediniz. Aleıji öyküsü varsa (1:100) dilüsyon uygulanmalıdır. İntradermal testin yapılıp yapılmayacağına ve bu testin uygulama zamamna yönelik karar, doktor tarafından, hastanın genel durumu ve hayati riski göz önünde bulundurularak verilir. Pozitif cilt testi, 30 dakika içinde çevresel eritem eşlikli veya eşliksiz kabarcık şeklinde ortaya çıkar. İntradermal test sonucunun pozitif olduğu belirlendiği durumlarda antiserum uygulamasından önce hastaya intravenöz yolla antihistaminikler ve adrenalin verilmeli (erişkinlere ve çocuklara %0.1 adrenalin çözeltisi sırasıyla 0.5 mL ve 0.01 mL/kg dozlarda subkutan veya intravenöz yollarla verilmelidir) ve antiserum hasta en az bir saat süreyle gözlem altında tutulduktan sonra uygulanmalıdır. İntradermal test negatif sonuç verse dahi antiserum uygulamasından önce tüm hastalar için adrenahn hazır bulundurulmalıdır. Adrenalin uygulaması sonrasında kas ağnsı, bulantı, ani ateşlenme ve döküntü gözlenirse antiserum uygulaması derhal durdurulmalıdır. Seram hastalığının ortaya çıkması halinde intravenöz yolla kalsiyum preparatlan ve oral yolla antihistaminikler uygulanmalıdır. Şok tedavisinden sonra antihistaminiklere 10 gün süreyle devam edilmelidir.

• Elastaya akrep sokmasından sonra turnike uygulanmışsa antiserum verildikten sonra turnike gevşetilmelidir.

• Elasta, anti-akrep serumun enjeksiyonundan sonra 30 dakika gözlem altında tutulmalıdır. Eğer akut hipersensitivite belirtileri gelişirse infüzyon derhal durdurulmalıdır.

• İyileşme belirtileri nabzın taşikardiden normale dönmesi, terleme ve soğuk nemli cilt durumunda ekstremitelerin ısınması, hipertansiyonlu hastalarda kan basıncının normal düzeylere gelmesi ve taşipne hastalarında solunumun normal hıza ulaşmasıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Veri yoktur.