ACSERA 5 ml enjeksiyonluk çözelti konsantresi içeren flakon Kullanımı

Vetal Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.ACSERA nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Uygulama yolu ve metodu

Bu antiserum sağlık personeli tarafından uygulanacaktır, kendi başımza kullanmayınız. ACSERA doktorun önerisi ile cilt altına, kas içine veya damar içine uygulamr.

Çocuklarda kullanımı

Çocuklar akrep zehrinden daha fazla etkilenirler. Bu sebeple vakanın ciddiyetine ve akrep sokmasından sonra geçen süreye bağlı olarak uygulanacak antiserumun miktan iki veya daha fazla kat artmlabilir.

Yaşlılarda kullanımı

Organlann küçülmesi veya çalışan hücre sayısının azalması hastalığı (atrofili) olan yaşlılar akrep zehrinden daha fazla etkilenirler. Bu sebeple vakanın ciddiyetine ve akrep sokmasından sonra geçen süreye bağlı olarak uygulanacak antiserumun miktan iki veya daha fazla kat artmlabilir.

Özel kullanım durumları

Özel kullanımı yoktur.

Eğer ACSERA’nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ACSERA kullanırsanız

Dozaj programı, durumunuza göre doktorunuz tarafından ayarlanacaktır. Ancak size fazla dozda ACSERA verildiğini düşünüyorsamz doktorunuz veya eczacımz ile konuşunuz.

ACSERA'i kullanmayı unuttuysanız

Bu antiserum, hastanede doktorunuz veya deneyimli bir sağlık personeli tarafından uygulanacağından, uygulama zamam için doktorun talimatına uymanız önemlidir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.

ACSERA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

ACSERA’mn uygulanmasından 6-10 gün sonra serum hastalığı görülebilir. Bu durumun meydana gelmemesi için ilacın kullanımı esnasında doktorunuz tarafından gerekli önlemler alınır.