ACNOR 100 mg 30 tablet Nedir

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Acnor nedir, Acnor ne için kullanılır, Acnor ne ilacı, Acnor neye yarar, Acnor ne işe yarar, Acnor neye iyi gelir, Acnor kullananlar, Acnor kullanımı, Acnor uygulama, Acnor etkileri, Acnor faydaları bilgilerini içerir.

2.ACNOR nedir ve ne için kullanılır?

• ACNOR tablet formunda piyasaya sunulmaktadır ve her bir tablet 100 mg akarboz içerir.

• ACNOR'un etkin maddesi olan akarboz alfa glukosidaz inhibitörüdür. ACNOR, şeker hastalığının ağızdan tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etkisini, ince bağırsaklarda şekerlerin parçalanmasını sağlayan enzimin etkisini engelleyerek gösterir. Böylece şekerlerin sindirimi gecikir ve kana karışması yavaşlar. Bu etkisi ile ACNOR, yemeklerden sonra görülen kan şekeri artışını azaltır.

• ACNOR beyaz renkli, yuvarlak, bikonveks tabletler içermektedir ve 30, 60 ve 90 tablet, PVC / Alüminyum blister içerisinde ambalajlanmıştır.

• ACNOR, şeker hastalığının tedavisinde diyetle birlikte ve gizli şeker tespit edilen hastalarda şeker hastalığının başlangıcının önlenmesinde diyet ve egzersizle beraber kullanılır.

• Tokluk kan şekeri değerinin 140-200 mg/dl arasında, açlık kan şekeri değerinin 100-125 mg/dl arasında olması gizli şeker olarak tanımlanır.