ACEPRIX PLUS 5 mg/12.5 mg 30 film tablet Nedir

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aceprix Plus nedir, Aceprix Plus ne için kullanılır, Aceprix Plus ne ilacı, Aceprix Plus neye yarar, Aceprix Plus ne işe yarar, Aceprix Plus neye iyi gelir, Aceprix Plus kullananlar, Aceprix Plus kullanımı, Aceprix Plus uygulama, Aceprix Plus etkileri, Aceprix Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.ACEPRIX PLUS nedir ve ne için kullanılır?

ACEPRİX PLUS, ADE (Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim) inhibitörleri diye adlandırılan ve antihipertansif olan silazapril ile bir idrar söktürücü (diüretik) olan tiyazid diüretikler adı verilen gruba dahil hidroklorotiyazid kombinasyonudur.

Her bir film tablet ile 5 mg silazapril ve 12.5 mg hidroklorotiyazid alacaksınız.

ACEPRİX PLUS, pembe renkte bir yüzü çentikli oval film tabletler olup, 30 adet film tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

ACEPRİX PLUS, yüksek kan basıncı (hipertansiyon) tedavisinde kullanılır. Bu iki ilaç birlikte verildiklerinde ayrı ayrı verilmelerine kıyasla kan basıncını düşürmede daha etkilidir.

Silazapril, kan basıncının artmasına neden olan doğal yoldan vücutta üretilen kimyasal maddeleri engellemede görev alır. Bu engelleme kan basıncının düşmesine neden olur.

Silazapril ile hidroklorotiyazid birlikte verildiğinde kan basıncınızın (hipertansiyonunuzu)

düşmesinde daha fazla yardımcı olacaktır.