ACEPRIX PLUS 5 mg/12.5 mg 30 film tablet Dozu

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aceprix Plus dozu, Aceprix Plus dozaj, Aceprix Plus doz aşımı, Aceprix Plus uygulama, Aceprix Plus kullanım şekli, Aceprix Plus kullanımı, Aceprix Plus kullanım süresi, Aceprix Plus açmı tokmu, Aceprix Plus nedir, Aceprix Plus ne için kullanılır, Aceprix Plus nasıl kullanılır, Aceprix Plus faydaları, Aceprix Plus etkileri, Aceprix Plus günde kaç kez, Aceprix Plus sabah mı akşam mı, Aceprix Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Yetişkinler için standart doz: ACEPRİX® PLUS dozu günde bir kez bir tablettir. Yemek yemenin emilim üzerine klinik olarak anlamlı bir etkisi olmadığından ACEPRİX® PLUS yemeklerden önce ya da sonra verilebilir. Doz daima günün yaklaşık aynı saatinde alınmalıdır.

Uygulama şekli:

ACEPRİX® PLUS oral yolla, aç veya tok kamına bir bardak su ile alınır. Tabletler kın İmadan ve çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

İleri derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda diüretik tedavisi gerektiğinde, silazapril ile birlikte kullanılmak üzere tiyazid grubu bir diüretik yerine bir kıvrım (loop) diüretiği tercih edilir; bu nedenle şiddetli böbrek bozukluğu olan hastalar için ACEPRİX® PLUS önerilmez.

Karaciğer yetmezliği:

Standart dozlarda ADE inhibitörü kullanan karaciğer sirozlu hastalarda hipotansiyon görülebileceğinden, silazapril ve hidroklorotiyazidin birlikte kullanımı sırasında doz titrasyonu dikkatle yapılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklardaki güvenilirlik ve etkinliği henüz belirlenmemiş olduğundan, ACEPRİX® PLUS’m çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

* (i) * •

ACEPR1X PLUS ile doz aşımına ait sınırlı bilgi bulunmaktadır.

Aşın doz ADE inhibitörü kullanımına ilişkin semptomlar hipotansiyon, dolaşım şoku, elektrolit dengesizliği, böbrek yetmezliği, hiperventilasyon, taşikardi, palpitasyon, bradikardi, baş dönmesi, anksiyete ve öksürüktür.

Aşın doz hidroklorotiyazid, eğilimi olan hastalarda (ör. prostat hiperplazisi) akut üriner retansiyona yol açabilir.

Doz aşımında ACEPRİX® PLUS tedavisi kesilmeli ve hasta yakından gözlenmelidir.

Doz aşımında, %0.9’luk intravenöz infüzyon NaCI çözeltisi ile tedavi önerilmektedir. Eğer hipotansiyon oluşursa, hasta şok pozisyonuna getirilmelidir. Eğer uygunsa, anjiyotensin
II
infuzyonu ve/veya intravenöz katekolaminlerin kullanılması düşünülebilir.

Bradikardinin tedavi edilemediği durumlarda pacemaker kullanımı dikkate alınabilir. Yaşamsal belirtiler, serum elektrolit ve kreatinin konsantrasyonlan sürekli olarak takip edilmelidir.

Gerekli görüldüğünde, silazapril ve aktif formu olan silazaprilat, hemodiyaliz ile vücuttan uzaklaştınlabilir.