ACE PLUS SELENYUM 30 yumuşak kapsül Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ace Plus Selenyum dozu, Ace Plus Selenyum dozaj, Ace Plus Selenyum doz aşımı, Ace Plus Selenyum uygulama, Ace Plus Selenyum kullanım şekli, Ace Plus Selenyum kullanımı, Ace Plus Selenyum kullanım süresi, Ace Plus Selenyum açmı tokmu, Ace Plus Selenyum nedir, Ace Plus Selenyum ne için kullanılır, Ace Plus Selenyum nasıl kullanılır, Ace Plus Selenyum faydaları, Ace Plus Selenyum etkileri, Ace Plus Selenyum günde kaç kez, Ace Plus Selenyum sabah mı akşam mı, Ace Plus Selenyum fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Hekim tavsiyesine göre;

Takviye olarak günde: 1-2 yumuşak kapsül Tedavi amacıyla günde: 2-3 yumuşak kapsül

Uygulama şekli:

Yumuşak kapsül, oral olarak kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkili ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Uzun süreli ve yüksek dozlarda Vitamin C kullanımında aşın okzalat atılındı renal yetmezlik görülebilir. Dikkatli kullanılmalıdır.

İleri derece böbrek yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer fonksiyon yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Pediyatrik populasyon:

İlaç 9 yaşm altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

Günde 1 gramı aşan E vitamini dozunda geçici barsak rahatsızlıkları, yorgunluk ve zafiyete neden olabileceği bildirilmiştir. Gerekli destekleyici önlemler alınmalıdır.

Nadiren de olsa yüksek C vitamini dozunda diüretik etki ve/veya diyare görülebilir. Ayrıca okzalat kristalleri oluşumuda görülebilir. Böyle durumlarda C vitamini alımı kesmekyeterlidir.

Uzun süre yüksek dozda A vitamini (300 mg/gün) alınması hiperkarotenemi’ye neden olabilir. Bu durumda ilaç kesilmelidir.

Selenyumun doz aşımı, ishal, tırnaklarda yumuşama, nefeste ve terde sarımsak kokusu, saç kaybı, sinirlilik, deride kaşıntı, bulantı ve kusma, yorgunluk ve halsizlik’e neden olabilir.