ABAVIR 245 mg 30 film kaplı tablet Endikasyonları

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Abavir endikasyonları, Abavir tedavisi, Abavir ne işe yarar, Abavir neye yarar, Abavir ne için kullanılır, Abavir nedir, Abavir faydaları, Abavir ne ilacı, Abavir ne zaman kullanılır, Abavir kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

ABAVİR, yetişkinlerde kronik hepatit B enfeksiyonunun tedavisinde endikedir.

Bu endikasyon, aktif viral replikasyonu olan kompanse karaciğer fonksiyonuna sahip HBeAg pozitif ve HBeAg negatif kronik hepatit B’si ve yüksek serum alanin aminotransferazları(ALT) veya histolojik olarak aktif hastalığı bulunan, nükleozid almamış ve nükleoziddeneyimine sahip yetişkin hastalardaki histolojik, virolojik, biyokimyasal ve serolojikcevaplara dayanmaktadır.

ABAVİR, HIV-1 ile enfekte olmuş 18 yaşın üzerindeki yetişkinlerin tedavisinde diğer antiretroviral ilaçlarla kombinasyon halinde kullanılır.

Tenofovir disoproksil fumarafın faydasının gösteriminde, viral yükü yüksek (>100,000 kopya/ml) hastalar dahil, daha önce tedavi görmemiş hastalardaki bir çalışmanın ve öncedenantiretroviralle tedavi edilmiş, erken virolojik başarısızlık gözlenen (<10,000 kopya/ml, çoğuhastada <5,000 kopya/ml) hastalardaki düzenli tedaviye (genellikle üçlü tedavi) Tenofovirdisoproksil fumarafın eklendiği çalışmaların sonuçlan esas alınmaktadır.

Antiretroviral rejimin başarısız olduğu hastalar için yeni bir rejime karar verirken, farklı tıbbi ürünlerle ilişkili mutasyonların biçimlerine ve hastaların tedavi hikayesine dikkat edilmelidir.Uygun olduğunda, direnç testi yapılmalıdır.